Marmelada brez želirnega sladkorja
-
- Site Admin
- Prispevkov: 10774
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Marmelada brez želirnega sladkorja
(Prenos iz arhiva)
-
- Prispevkov: 358
- Pridružen: Po Jun 03, 2013 2:00 am
Lahko uporabis sadje z veliko pektina kot dodatek ali pa si pektin naredis sama iz nezrelih jabolk.
Jaz uporabljam zelin. Se ga dobi v vec variantah.
Sem pa ugotovila, zakaj je dodana mascoba zelinu. Da se marmelada manj peni. Vsak dan nekaj novega
_________________Two roads diverged in a wood,
and I took the one less traveled.
--Robert Frost
Jaz uporabljam zelin. Se ga dobi v vec variantah.
Sem pa ugotovila, zakaj je dodana mascoba zelinu. Da se marmelada manj peni. Vsak dan nekaj novega
![Laughing](images/smiles/icon_lol.gif)
and I took the one less traveled.
--Robert Frost
-
- Prispevkov: 827
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Ja, pa uporabiš tomatilote, kutine, limono, banano,..._________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
https://picasaweb.google.com/home
-
- Prispevkov: 2615
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Martinka, jaz sem letos prvič odkrila v trgovini ta želirni sladkor, a ponucala sem ga za kavice in kolače, ker sem prebrala samo sladkor. nakupu me je povabila čudovito pisana vrečka.
skratka. kuham marmelade vedno z navadnim sladkorjem. moje izkušnje pri dolgoletni kuhi:
če je sadež zelo zrel in če je po naravi sladek ima sam veliko sladkorja a malo vode, in takrat daš manj navadnega cukra in takrat se tudi prej skuha.
marmelado vedno (kot paradajze) kuhaj v široki, ne globoki posodi. večja površina izparevanja. ob rednem mešanju hitrejše izparevanje in manj kuhe.
če je v prostoru hladno se dalj časa kuha, če je vroče prej itd.
v široki posodi za kuho, kjer je narezano, ali rahlo potlačeno sadje z vilico posuj s sladkorjem dan prej ali vsaj zgodaj zjutraj za večernjo kuho. sadeži se omedijo in je kuha hitrejša.
staro pravilo je na kilo sadeža 70dkg navadnega sladkorja. jaz delam od oka
in kdaj je kuhano?
takrat ko s kuhovnico kapneš na krožniček, malo počakaš nagneš krožniček in ko se žele ne cedi je marmelada gotovo.
taka marmelada lahko stojijo tudi po več let. lp voda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
skratka. kuham marmelade vedno z navadnim sladkorjem. moje izkušnje pri dolgoletni kuhi:
če je sadež zelo zrel in če je po naravi sladek ima sam veliko sladkorja a malo vode, in takrat daš manj navadnega cukra in takrat se tudi prej skuha.
marmelado vedno (kot paradajze) kuhaj v široki, ne globoki posodi. večja površina izparevanja. ob rednem mešanju hitrejše izparevanje in manj kuhe.
če je v prostoru hladno se dalj časa kuha, če je vroče prej itd.
v široki posodi za kuho, kjer je narezano, ali rahlo potlačeno sadje z vilico posuj s sladkorjem dan prej ali vsaj zgodaj zjutraj za večernjo kuho. sadeži se omedijo in je kuha hitrejša.
staro pravilo je na kilo sadeža 70dkg navadnega sladkorja. jaz delam od oka
in kdaj je kuhano?
takrat ko s kuhovnico kapneš na krožniček, malo počakaš nagneš krožniček in ko se žele ne cedi je marmelada gotovo.
taka marmelada lahko stojijo tudi po več let. lp voda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)