Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Česen 2021
copatka je napisal/a: |
Oooo, Melona in Pajo - vajin je pa že skoraj za pobirat! Kdaj sta ga pa sadila? Bolj zgodaj jeseni? Jaz ga prav zato šele konec novembra, da mi čim kasneje pride ven. Do julija, ko ga pobiram, itak vse notri prinese. |
Sadil sem ga 12 novembra po nasvetu prodajalke ko je bila temperatura konstantno okoli 5 stopinj. Te temperature naj bi bile primerne za saditev omenjene sorte samo pozabil katera je. Je revežu res manjkala voda sedaj bistveno bolje vse skupaj za videti._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Česen je bil bolj kot ne 3x že porezan. Ni bil jeseni gnojen. Zakaj porezan? Prvič sem dobil namig, da ga je plesen napadla. OK šprical ga ne bom. Drugič tisti pozni sneg in jutra z -7 temperaturami. Vse ovenelo. Pa sem spet rezal. Sedaj ga reževa za na solato. Sedaj je vprašanje kaj je v zemlji?!? Mal še počakam pa pogledam vse skupaj.
_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Tudi jaz sem dolga leta vztrajal pri čisto ekološkem. Potem, ko ti rja požre skoraj ves pridelek, se malo zamisliš, ali je vredno trmoglaviti. Ne silim nikogar, ampak sedaj škropim enkrat, max dvakrat z pripravkom Ortiva, fungicid. Razlika kot noč in dan, nobene rje. Ker raste okrog mene polno divjega česna, ki se ga ne rešiš, ta najprej postane rjast, se ta rja prenese še na domač česen. Letos ob tej deževni spomladi pa sploh. Tudi glede shranjevanja viška sem problem rešil. Imam česen, čisto do novega, z popolnoma enakim okusom.
Zgodnji česen (Portugalc) je pri meni že začel delati pske. Najbrž je to posledica pretoplega vremena februarja/marca, zagotovo ne tega v maju . Običajno sem lahko pobral to sorto česna sredi junija. Bom videl kako daleč bo do takrat prišel letos in kako bo z napadom rje.
Na sliki sem z rdečo obkrožil poganjke:
Na sliki sem z rdečo obkrožil poganjke: