Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Namakanje zelišč/začimb v alkohol
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Namakanje zelišč/začimb v alkohol
(Prenos iz arhiva)
Kaj pa pelin suh zlet v med? lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
https://picasaweb.google.com/home
Še nekaj: TUKAJLE Zlatko Zakladko pojasnjuje, da se v žganje daje divji pelin, ne vrtnega.
Domnevam, da ima gospod ustrezno znanje, sicer bi skoraj ne smel voditi oddaj o spoznavanju rastlin.
Domnevam, da ima gospod ustrezno znanje, sicer bi skoraj ne smel voditi oddaj o spoznavanju rastlin.
Nobenega od pelinov, pa žajblja, vinske rutice. Pravzaprav rastlin, ki vsebujejo tujon, ki je topen v alkoholu, ne pa v vodi.
Moje osebno mnenje: za tistih nekaj listov, ki pridejo v kakšno mešano zeliščno žganje, pa tudi za tako, ki je iz enega samega zelišča, pa, če to pijemo 1x na mesec, se ne sekiram. Najboljši žajbljev liker sem naredila enkrat, ko sem zmešala žajbelj, namočen v žganju in onega, namočenega s sladkorjem (kot smrekove vršičke). Jasno, ker sta tako alkohol kot voda izločila vsak druge snovi, kombinacija pa je bila izjemno dobra.
(to ni nagovarjanje k dejanju, je le spomin na en dober liker. )
Moje osebno mnenje: za tistih nekaj listov, ki pridejo v kakšno mešano zeliščno žganje, pa tudi za tako, ki je iz enega samega zelišča, pa, če to pijemo 1x na mesec, se ne sekiram. Najboljši žajbljev liker sem naredila enkrat, ko sem zmešala žajbelj, namočen v žganju in onega, namočenega s sladkorjem (kot smrekove vršičke). Jasno, ker sta tako alkohol kot voda izločila vsak druge snovi, kombinacija pa je bila izjemno dobra.
(to ni nagovarjanje k dejanju, je le spomin na en dober liker. )
Za ameriški slamnik pa je baje priporočljivo, da se namaka v alkoholu drugače ni topen. Res ali ne? lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
https://picasaweb.google.com/home