Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Poncirus trifoliata - brnika, trilistni divji citronovec

Odgovori
dafo

Odgovor Napisal/-a dafo »

Zdravo lpmami. Poskrbi samo, da jih ne polomi sneg in, če je mogoče, jih lahko z lončki vred vkoplješ v zemljo, da s tem preprečiš, da bi se zemlja v lončkih prehitro izsušila, kar se lahko zgodi pri izpostavljenosti vetru, sicer pa bi morale rastlinice prestati zimo brez večjih težav.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Če vkopljem v zemljo, na primer v balkonsko korito, se bojim, da mi bo korenina ušla iz lončka in jo bom verjetno ranila ali celo utrgala pri presajanju. Mu to kaj zelo škodi?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
dafo

Odgovor Napisal/-a dafo »

Ja, mladi rastlini gotovo. Saj preko zime korenine gotovo ne bodo pognale iz lončkov v zemljo v okolici lončka, ker bo rastlina mirovala, spomladi pa jih lahko znova vzameš ven.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

lpmami, poizkusi s presaditvijo z lončkom v številko večji vkopani lonček, s koritom v malo večje vkopano korito. Tako imajo korenine bistveno manj možnosti pobega, ostale "funkcije" vkopa v zemljo pa ostajajo iste.
Spomladi pa notranji lonček zelo enostavno in brez muke vzameš ven.
misoo83

Odgovor Napisal/-a misoo83 »

Moj sibirski limun uzgojen iz semena i zasadjen na stalnom mestu u basti.
https://www.youtube.com/watch?v=GMFm-RSdQw
bojanp

Odgovor Napisal/-a bojanp »

kako široko krošnjo naredi drevo,da jih ne bom sadil preveč skupaj?
misoo83

Odgovor Napisal/-a misoo83 »

Probao sam ukus ploda sibirskog limuna po prvi put Very Happy.
https://youtu.be/SFHXsQclstU
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Tole je pa očitno res zelo trpežna zadeva. Eno mlado rastlino ( po neuspelem cepljenju je na novo odgnala od spodaj )
sem lani jeseni namenoma pustil zunaj na prostem. Zakopal sem lonček na robu njive.
Še neolesenelo, zeleno steblo, je brez težav preživelo zimo in spomladanske pozebe.
Celo nekaj zelenih listov od lani je še vedno gor. Ali kdo ve, koliko let potrebuje ta poncirus, da prvič obrodi ?
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Torej, da malo obudimo tole temo ...
Konec lanskega leta sem našel prostor(ček) v sadovnjaku in posadil to zadevo na prosto.
Takole je izgledala letos spomladi:

Takom leta ni skoraj nič zraslo, kljub zalivanju.
Bom marca poskusil malo vzpodbuditi z amonijevim sulfatom !
Odgovori