Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Gobarjenje 2021
AB, veš kaj, nimam več časa. Gojim vse, kar jemo in uspeva v naši klimi. Čisto premalo časa imam tistih par ur popoldne, ki jih porabim za gostilniško kuho različnih diet zaradi bolezni pri hiši. Ob petkih pa potovanja na garaški vikend.
Daljni sorodnik najde gobe še takrat, ko jih skoraj nič ni in dobim nekaj jurčkov. Lani smo nabrali k. in marele, sorodnik mi da še štorovke, grmiček zajčkov, pa je za nekajkrat odlična juha._________________Lp, Živa
Daljni sorodnik najde gobe še takrat, ko jih skoraj nič ni in dobim nekaj jurčkov. Lani smo nabrali k. in marele, sorodnik mi da še štorovke, grmiček zajčkov, pa je za nekajkrat odlična juha._________________Lp, Živa
-
- Kraj: Domžale
-
-
Zdaj gredo pa počasi h koncu ...
Danes še ena močna bera, večinoma veliki, rumeni. Takšni, ki se vidijo na 10 metrov.
Nekaj sem jih moral tudi že pustiti, ker so bili že prezreli ( razpadajoči ).
Dovolj bo za letos, ne da se mi več. Pa najedel sem se jih tudi že.
Aha, a nihče drug ne nabira mavrahov ?!
-----
Danes še ena močna bera, večinoma veliki, rumeni. Takšni, ki se vidijo na 10 metrov.
Nekaj sem jih moral tudi že pustiti, ker so bili že prezreli ( razpadajoči ).
Dovolj bo za letos, ne da se mi več. Pa najedel sem se jih tudi že.
Aha, a nihče drug ne nabira mavrahov ?!
-----
Tule pri nas sem jih videla le 2x. Prvič na kupu odpadnega grušča ob hiši, ko je še bila v gradnji, naslednjič na sosedoven na novo sestavljenem okrasnem vrtičku na zastirki iz lubja. Pri moji rojstni hiši so bili pa vsako leto na vrtu pod sadnim drevjem. Ne veliko, za ajmohtek-dva pa že.
Tudi, če bi naletela nanje, ne bi bila več sigurna, a gledam take, ki so užitni, ali one, ki niso.
Tudi, če bi naletela nanje, ne bi bila več sigurna, a gledam take, ki so užitni, ali one, ki niso.
-
No, pa se je le našel še en, iz zgornjega toka Kam. Bistrice , predvidevam ?!
Hu, kapičarji ... teh pa že kar nekaj let nisem srečal. Čeprav, pošteno povedano, tudi če bi jih jih ne bi nabral. Me nekako niso prepričali.
A veš, da tukaj v mojih koncih, južno od Domžal, v tridesetih letih še nisem srečal nabiralca mavrahov s košaro ?!
Sem jaz enini tak "čudak". Vsi ostali lokalci so vrečkarji.
Hu, kapičarji ... teh pa že kar nekaj let nisem srečal. Čeprav, pošteno povedano, tudi če bi jih jih ne bi nabral. Me nekako niso prepričali.
A veš, da tukaj v mojih koncih, južno od Domžal, v tridesetih letih še nisem srečal nabiralca mavrahov s košaro ?!
Sem jaz enini tak "čudak". Vsi ostali lokalci so vrečkarji.
Ker nimam srečne roke in ostrega očesa za gobe, imam za vsak slučaj v žepu le vrečko. A če mi slučajno kaka le pride pred stopala, najprej v vrečko spodaj na debelo natlačim liste praproti in v to posteljico položim gobico. Več kot eno itak težko najdem. Praprot gre nato ob prvem sprehodu nazaj v gozd.
-