Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Pozeba 2021

Odgovori
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

No, na Goriškem koncu smo na istem glede zmrzali.
Japonska nešplja, hruške, marelice, breskve ,fige enorodke ne bo niti za pokušino. O kakšnem sušenju niti ne razmišljam. Šlo je tudi pol asimin- cvetov, pa KIVI, no ta poganja sedaj na novo.Edina stvar ki ni podlegla nizkim temperaturam so Fejoje, ki se komaj sedaj pripravljajo na vegetacijo.
LP. Vinko
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Hm, Vinkoz, kako pa je kaj s češnjami, kakiji na vašem koncu?
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

mravlja je napisal/a:
Hm, Vinkoz, kako pa je kaj s češnjami, kakiji na vašem koncu?

Češnje sem v predhodnem opisu pozabil omeniti, pa tudi kaki, naj bo to TIPO ali katera druga vrsta, vse je pobralo. Je pa druga zadeva. Starejši sin bo na novi lokaciji lahko občudoval vse, kar je meni pobralo iz balkona, njemu so tudi Neretvanski mandarini in ostali AGRUMI ostali, pa vse kar sem mu v preteklosti cepil. OD - DO. Druga klima.Bom prilepil ko bo čas kakšen Fot češenj in marelic.
lp.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Joj joj ...
Hvala, vinkoz.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Jaz sem ravno danes opazil, da se prebuja kaki. V glavnem, poleg pomrznjenih brstov se sramežljivo pojavljajo speči brsti.

Celotne slike še ni, bom še en čas čakal ...._________________mfranc
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Sicer ni "gospodarske" škode, pa vseeno... Takole je zmrzal zdesetkala cvetove glicinije. preživelo jih je bore malo.

IMG-20210503-111529_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Podobno za pavlovnijo.
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Tudi pri meni v manjšem obsegu ponovno cvetijo jablane in hruške, videti pa je, da je preživelo nekaj češenj.
Nanook

Odgovor Napisal/-a Nanook »

Tu je preživelo skoraj vse. Kivija in fige poganjajo, kaki se počasi prebuja, mogoče bo celo nekaj češenj (cveteli sta tudi po pozebi). Še limona nekaj miga (je bila pa ob najnižjih temperaturah notri). Edino žajbelj se je poslovil.
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

tudi pri meni brsti kaki, fige, češenj ne bo, žal mi je za naši, bogato je cvetel pa je vse kjub zaščiti pomrznil
Odgovori