Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Krompir - Solanum tuberosum L.
mravlja je napisal/a: |
Naš mladi krompir (letošnji, da ne bo pomote), že v zemlji poganja kalčke ter raste in nastavlja dalje... Ga je kar nekaj že s kalčki. Tudi pri sosedu se pojavlja taka rast. (da ga ne razglasijo za "invazivko"... ) |
Lahko, da je posledica suše. Desetletja nazaj, ko sem bila še v rosnih mladih letih, smo imeli par tednov trajajočo sušo. Krompirjeva cima se je skoraj posušila, po dežju je pri zemlji odgnala na novo, ob izkopavanju je bila najmanj polovica prvih gomoljev počena in zasušena, iz njih so se rojevali mladi nezreli gomoljčki.
lpmami je napisal/a: |
Sem brenčala in penzlala okrog mojih krompirjevih cvetov, pa ni nič bunkic - vsi cvetovi so odpadli. |
Mogoče je avtosterilna sorta.
Sumim pa, da so novejše sorte že tako naučene, da ne smejo semeniti.
Jaz imam na dokaj majhni površini posajenih deset različnih sort, pa komaj najdem kakšen plod. Medsebojno opraševanje je omogočeno. Pa pri večini sort plodov sploh ni.
-
- Kraj: Domžale
Moj krompir ( sorta Divaa ) je zdaj 100 dni v zemlji. Gre za zgodnjo sorto, ampak cima je še vedno zelena in pokonci.
Naj ga pospravim, kljub temu, da še ni polegla ?!
Medtem pri Igorju zelenja skoraj ni več. Za ta krompir pa sploh ne vem, koliko časa naj bi potreboval do zrelosti ?
Brbr mogoče kaj več ve ali pa juglans ?!
Naj ga pospravim, kljub temu, da še ni polegla ?!
Medtem pri Igorju zelenja skoraj ni več. Za ta krompir pa sploh ne vem, koliko časa naj bi potreboval do zrelosti ?
Brbr mogoče kaj več ve ali pa juglans ?!