Sladka batata, sladki krompir - Ipomoea batatas
-
- Kraj: Žiri-NM
-
Kristusbogisusek, Cinija1, to pa je pridelek kot se šika. Kdaj si ga pa posadila? Moje flance so šle v zemljo dokaj pozno, tako jih še kar negujem v toplih gredah na terasi, da se bodo (upam) dovolj zdebelile in jih bo dovolj vsaj za eno kosilo.
Izkopati jih mislim tik pred slano..._________________naredimo svet lepši
Izkopati jih mislim tik pred slano..._________________naredimo svet lepši
-
Eni se lahko hvalite, jaz pa sem na izpitu iz pridelave batate letos pogrnila na vsej črti....

Bo treba drugo leto bolj zares pristopiti k temu predmetu
Vseeno pa te "šnirence" zdaj zorim pod radiatorjem. Jih nameravam vsaj enkrat pripraviti, da probam, kakašni so po okusu._________________naredimo svet lepši

Bo treba drugo leto bolj zares pristopiti k temu predmetu

Vseeno pa te "šnirence" zdaj zorim pod radiatorjem. Jih nameravam vsaj enkrat pripraviti, da probam, kakašni so po okusu._________________naredimo svet lepši
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Humus, gnojila, redno zalivanje??
Sodeč po izkušnjah z batato v mojih balkonskih koritih. A kljub temu: povsem enaki pogoji, pa sem iz posameznih korit potegnila po eno zajetno "peso", v drugih so bili pa le "topinamburji".
PS: med brskanji za nasveti sem naletela na podatke, da je treba plazečim poganjkom preprečiti, da bi se sproti ukoreninjali. S tem pomagamo, da gre vsa energija v glavne gomolje. Bi lahko bil razlog tu?
Sodeč po izkušnjah z batato v mojih balkonskih koritih. A kljub temu: povsem enaki pogoji, pa sem iz posameznih korit potegnila po eno zajetno "peso", v drugih so bili pa le "topinamburji".
PS: med brskanji za nasveti sem naletela na podatke, da je treba plazečim poganjkom preprečiti, da bi se sproti ukoreninjali. S tem pomagamo, da gre vsa energija v glavne gomolje. Bi lahko bil razlog tu?
-
Dragi moji, saj ne, da vam privoščim zanikrn pridelek, ampak je vseeno malo lažje, ko veš, da nisi sam
Mislim, da so bile moje posajene v premajhno količino prsti in tudi malo lačne. Sadila sem jih tudi relativno pozno. Koreniniti se pa niso mogle, ker so bile posajena v vrečah, postavljenih na tlakovano površino._________________naredimo svet lepši

Mislim, da so bile moje posajene v premajhno količino prsti in tudi malo lačne. Sadila sem jih tudi relativno pozno. Koreniniti se pa niso mogle, ker so bile posajena v vrečah, postavljenih na tlakovano površino._________________naredimo svet lepši