Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sladka batata, sladki krompir - Ipomoea batatas

Odgovori
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Sama sem imela lani lep pridelek sladkega krompirja, rdečega, notri oranžne barve, sadike sem si pridelala sama iz navadnega kupljenega. je izredno požrešen, potrebuje veliko gnojila in dobre zemlje oz. humusa.

letos suša in voluhar naredila svoje. očitno ima rad mokro._________________Lp, Živa
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Pozdravljeni
Tudi jaz sem letos posadila sladki krompir. Sadiko sem kupila in jo posadila v cca 60 litrski lonec. Pridelala 2925g. Sem zadovoljna.

lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
tajci

Odgovor Napisal/-a tajci »

Čestitke._________________Naj raste
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Kristusbogisusek, Cinija1, to pa je pridelek kot se šika. Kdaj si ga pa posadila? Moje flance so šle v zemljo dokaj pozno, tako jih še kar negujem v toplih gredah na terasi, da se bodo (upam) dovolj zdebelile in jih bo dovolj vsaj za eno kosilo.
Izkopati jih mislim tik pred slano..._________________naredimo svet lepši
brbr

Eni se lahko hvalite, jaz pa sem na izpitu iz pridelave batate letos pogrnila na vsej črti....

L7Q0SW-1

Bo treba drugo leto bolj zares pristopiti k temu predmetu Laughing

Vseeno pa te "šnirence" zdaj zorim pod radiatorjem. Jih nameravam vsaj enkrat pripraviti, da probam, kakašni so po okusu._________________naredimo svet lepši
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Brbr, na kose razrezani, začinjeni, pečeni v pečici bodo super.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

brbr, po moje ni bilo nikjer bolje - vsaj na našem koncu ne. Pa drugo leto.
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Draga Brbr, tudi pri meni je tako, kot droben korenček. Ne znam razložiti, kaj to pomeni in kaj lehko drugo leto spremenim, da bo normanen pridelek

Lepo bodimo, Mil
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Humus, gnojila, redno zalivanje??
Sodeč po izkušnjah z batato v mojih balkonskih koritih. A kljub temu: povsem enaki pogoji, pa sem iz posameznih korit potegnila po eno zajetno "peso", v drugih so bili pa le "topinamburji".

PS: med brskanji za nasveti sem naletela na podatke, da je treba plazečim poganjkom preprečiti, da bi se sproti ukoreninjali. S tem pomagamo, da gre vsa energija v glavne gomolje. Bi lahko bil razlog tu?
brbr

Dragi moji, saj ne, da vam privoščim zanikrn pridelek, ampak je vseeno malo lažje, ko veš, da nisi sam Embarassed

Mislim, da so bile moje posajene v premajhno količino prsti in tudi malo lačne. Sadila sem jih tudi relativno pozno. Koreniniti se pa niso mogle, ker so bile posajena v vrečah, postavljenih na tlakovano površino._________________naredimo svet lepši
Odgovori