Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Shranjevanje pečenih paprik

brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Nič hudega... Si mi dala idejo. Jaz jih bom nadevala v kozarčke, malo zalila s sokom, ki ga spustijo med ohlajanjem, posolila in pasterizirala. Če se tak način obnese s shranjevanjem sadja, mislim, da bi moralo biti v redu tudi za paprike._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Pravzaprav res. Naslednjo rundo poskusim tudi tako._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Si pasterizirala v pečici ali v posodi z vročo vodo ?
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

(Spregledala vprašanje, se opravičujem.) V pokriti posodi z vročo vodo.
Na dno dam pa en klekljan čipkast prtiček, ki ga ne maram, za tu se pa krasno obnese._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
brbr

Moje pečene paprike sem konzervirala tako, ot sem napisala zgoraj: pečene, očiščene sem zložila v kozarce in sproti zalivala z osoljenim sokom, ki so ga spustile med ohlajanjem. Potem sem kozarce pasterizirala v pečici na 140st.

No, čez nekaj dni se mi je zdelo, da se v kozarcih nekaj dogaja - pojavljali so se mehurčki. Tako sem vse kozarce pasterizirala ponovno. Tokrat v vodni kopeli. Zdaj bom pa videla, kaj bo...

Sem pa prečitala v eni knjigi, da se zelenjava teže shranjuje od sadja, ker ima pramalo kisline. Zna biti, da bi morala v kozarce vseeno dodati kakšno žlico kisa ali lomonovega soka..._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Meni se je v enem pojavila bela plesen, mislim, da v tistem, ki sem ga namenila za sprotno porabo, pa ga potem v hladilniku spregledala._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
brbr

Moj letošnji način shranjevanja pečenih paprik se je odlično obnesel. Noben kozarec se (še) ni pokvaril in mislim, da se tudi ne bo.

Od zdaj naprej jih bom vedno sharnejvala na ta način._________________naredimo svet lepši
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Si letos naredila drugače kot lani?

Lepo bodimo, Mil
brbr

Joj, Mil, hvala za opozorilo. Torej pripravljala sem jih lansko jesen, jasno..._________________naredimo svet lepši
Odgovori