Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Panettone z drožmi

Odgovori
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Jaz sem ravno zamesila prvi del sladkega drožnega nastavka. Jutri sledi drugi del, potem bom pa poskusila srečo z mojo odsotnostjo, da mi uspe v drugi polovici tedna zamesiti testo.
Tiana

Zaenkrat še kar gre, čeprav je bilo potrebno improvizirati. Dva panetona sta na zadnjem vzhajanju, popoldan pa v pečico z njima. Ravno pravi čas, da jih pojemo na božični večer.
Bom poslikala končni izdelek. Zadnji čas, da objavim še kakšno sliko tule gor. Prej sem uporabljala shrani.si, ki ne deluje več in se moram naučiti še po drugi poti objavljati slike.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Bravo, Tiana. Čakam slikice...

Mi bomo za božič jedli potici (to je železni repertoar). paneton pa bom delala pred novim letom. Sestavine so že v omari. Upam, da ga letos uspem narediti pravočasno in ga bomo jedli ob poslušanju avstroogrske muzike..._________________naredimo svet lepši
brbr

No, jaz sem včeraj zjutraj začela izdelavo letošnjega Tončka. Sem mislila, da sem si od lani vse zapomnila, a še zdaleč ni tako. Še dobro, da sem lani kar vestno beležila vsa dogajanja med pripravo in mi je letos tako precej lažje.

Z mesenjem prvega testa sem končala ob polnoči. Tako zdaj vzhaja v pečici, kjer bo ostal do cca 12.ure. Bojim pa se, da letos ni tako lep kot je bil lani, čeprav sem ga meslila ravno tako dolgo. Mogoče je krivo to, da sem letos tekočemu delu počasi dodajala moko, lani pa moki tekočino..._________________naredimo svet lepši
Tiana

Ja, si je kar fino zabeležiti, če delaš samo enkrat letno, se hitro pozabi.

Moja panetona sta bila letos veliko lepša, zahvaljujoč embalaži, ki sem jo letos kupila. Po okusu pa se mi zdi, da sta bila letos malenkost slabša. Kaj bi bil pa razlog pa težko rečem. Ju pa že ni več, smo ju vseeno hitro pospravili. Če bi med prazniki ne delala bi naredila še en par za novo leto, tako bom pa vajo ponovila naslednje leto.

Ko se mi tale gužva malo umiri nalepim še slike.
brbr

Z velikim veseljem povem, da smo včeraj zvečer povili petorčke Tončke. Vsi so zdravi debeloglavci s trebuščki premera 11cm, teža 400g. Vsa družina Brbr se zelo veseli druženja z njimi...

IMG-20211231-082057_________________naredimo svet lepši
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Druženje bo - kratko, a sladko, kajneda? sunny
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kako lepi! Čestitke mojstrici poklon
dašabina

Odgovor Napisal/-a dašabina »

Krasni, bravo Laughing_________________sonček je in .....
brbr

Letos so naši Tončki prišli občutno prezgodaj. Tako so pravi nedonošenčki: tehtajo le 100g, premer trebuškov imajo borih 7cm. Jih je pa zato cela rajda...

IMG-20221206-074128_________________naredimo svet lepši
Odgovori