Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jajčevec - Solanum melongena

Odgovori
zoyba
Prispevkov: 251
Pridružen: Če Jun 20, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a zoyba »

Lera hvala za koristen namig._________________Robert
lera
Prispevkov: 258
Pridružen: Pe Jun 07, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a lera »

Ja ni zakaj samo ko jih narežeš jih daj na pladenj in potem ko je zamrzneno ji daj spravi v vrečko drugače se ti bodo sprijeli. Pa dobro pripravi._________________lp

Lera
http://lera.moj-album.com
metuljc
Prispevkov: 9405
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ali pa daš med rezine koščke peki papirja, tudi pomaga.
Tole je tudi dobro: Vloženi jajčevci in melancani in tole Olgini vloženi jajčevci
Pa za ajvar se jih porabi.
Sama zamrznem tudi mešanice paprike, paradižnika, melancan ali pa naredim že kar omako in pasteriziram. Berez začimb, le malo olivnega olja, na njem podušena čebula, jajčevci, paprika, paradižnik, narezani na koške, toliko, da upadejo, dam v kozarčke in pasteriziram, pustim vreti vodo, v kateri so kozarčki približno pol ure.
Ivčk
Prispevkov: 1620
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Ali veste, kaj pravijo za jajčevce? Da morajo imeti 'noge' na toplem, da bodo lepo uspevali.
No, tile moji so deležni posebnega talnega gretja Laughing


Na sliki pozira kmalu štiri mesečna Muca Kali Very Happy_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
MARIJAV
Prispevkov: 1869
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Uf, tale jajčevec ima pa res ogromen plooood Wink_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Darso
Prispevkov: 827
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Darso »

Ivčk, zakaj pa nisi tega prej povedala???_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
lera
Prispevkov: 258
Pridružen: Pe Jun 07, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a lera »

Ja super ideja za tele hladne dni tole talno gretje._________________lp

Lera
http://lera.moj-album.com
NadaP
Prispevkov: 163
Pridružen: Ne Avg 25, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a NadaP »

Zdravo!

Mene pa zanima, kdaj vemo, da je jajčevec dozorel in da ga lahko odtrgamo za prehrano?

Letos mi je uspelo prvič pridelati jajčevce, pa bi rada kakšnega že odtrgala, so mi pa bolj pozno začeli delati.

Zanima me tudi, ker je ena rastlina od štirih dobila na listih drobne pikice, kot da bi bila potresena - prosim za nasvet.

Hvala in lep pozdrav!

NadaP_________________Vrt je harmonija narave in ljubezni vrtnarja!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17337
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

NadaP, mislim da je nekje v debati že napisala ivčk. Nekaj v zvezi s svetlečim ali mat izgledom. - _Sem našla, je na strani 2.

En namig, kako hitro najti željen podatek, ki je skrit nekje na 10 in več straneh: v iskalnik (prikličemo ga s tipkama Ctrl+F istočasno) vpišemo besedo ( v konkretnem primeru je bil to "zrel") ki jo iščemo, odpiramo posamične strani in vsakič sproti aktiviramo iskanje. Tako nam drugih vsebin sploh ni treba brat.
Irena
Prispevkov: 1056
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Irena »

Še malo jesenskih jajčevcev

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 3 fotografije

Irena
Odgovori