Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Jajčevec - Solanum melongena
Ja ni zakaj samo ko jih narežeš jih daj na pladenj in potem ko je zamrzneno ji daj spravi v vrečko drugače se ti bodo sprijeli. Pa dobro pripravi._________________lp
Lera
http://lera.moj-album.com
Lera
http://lera.moj-album.com
Ali pa daš med rezine koščke peki papirja, tudi pomaga.
Tole je tudi dobro: Vloženi jajčevci in melancani in tole Olgini vloženi jajčevci
Pa za ajvar se jih porabi.
Sama zamrznem tudi mešanice paprike, paradižnika, melancan ali pa naredim že kar omako in pasteriziram. Berez začimb, le malo olivnega olja, na njem podušena čebula, jajčevci, paprika, paradižnik, narezani na koške, toliko, da upadejo, dam v kozarčke in pasteriziram, pustim vreti vodo, v kateri so kozarčki približno pol ure.
Tole je tudi dobro: Vloženi jajčevci in melancani in tole Olgini vloženi jajčevci
Pa za ajvar se jih porabi.
Sama zamrznem tudi mešanice paprike, paradižnika, melancan ali pa naredim že kar omako in pasteriziram. Berez začimb, le malo olivnega olja, na njem podušena čebula, jajčevci, paprika, paradižnik, narezani na koške, toliko, da upadejo, dam v kozarčke in pasteriziram, pustim vreti vodo, v kateri so kozarčki približno pol ure.
Ali veste, kaj pravijo za jajčevce? Da morajo imeti 'noge' na toplem, da bodo lepo uspevali.
No, tile moji so deležni posebnega talnega gretja
Na sliki pozira kmalu štiri mesečna Muca Kali _________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
No, tile moji so deležni posebnega talnega gretja
Na sliki pozira kmalu štiri mesečna Muca Kali _________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Ivčk, zakaj pa nisi tega prej povedala???_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
https://picasaweb.google.com/home
Ja super ideja za tele hladne dni tole talno gretje._________________lp
Lera
http://lera.moj-album.com
Lera
http://lera.moj-album.com
Zdravo!
Mene pa zanima, kdaj vemo, da je jajčevec dozorel in da ga lahko odtrgamo za prehrano?
Letos mi je uspelo prvič pridelati jajčevce, pa bi rada kakšnega že odtrgala, so mi pa bolj pozno začeli delati.
Zanima me tudi, ker je ena rastlina od štirih dobila na listih drobne pikice, kot da bi bila potresena - prosim za nasvet.
Hvala in lep pozdrav!
NadaP_________________Vrt je harmonija narave in ljubezni vrtnarja!
Mene pa zanima, kdaj vemo, da je jajčevec dozorel in da ga lahko odtrgamo za prehrano?
Letos mi je uspelo prvič pridelati jajčevce, pa bi rada kakšnega že odtrgala, so mi pa bolj pozno začeli delati.
Zanima me tudi, ker je ena rastlina od štirih dobila na listih drobne pikice, kot da bi bila potresena - prosim za nasvet.
Hvala in lep pozdrav!
NadaP_________________Vrt je harmonija narave in ljubezni vrtnarja!
NadaP, mislim da je nekje v debati že napisala ivčk. Nekaj v zvezi s svetlečim ali mat izgledom. - _Sem našla, je na strani 2.
En namig, kako hitro najti željen podatek, ki je skrit nekje na 10 in več straneh: v iskalnik (prikličemo ga s tipkama Ctrl+F istočasno) vpišemo besedo ( v konkretnem primeru je bil to "zrel") ki jo iščemo, odpiramo posamične strani in vsakič sproti aktiviramo iskanje. Tako nam drugih vsebin sploh ni treba brat.
En namig, kako hitro najti željen podatek, ki je skrit nekje na 10 in več straneh: v iskalnik (prikličemo ga s tipkama Ctrl+F istočasno) vpišemo besedo ( v konkretnem primeru je bil to "zrel") ki jo iščemo, odpiramo posamične strani in vsakič sproti aktiviramo iskanje. Tako nam drugih vsebin sploh ni treba brat.