Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Buča Bundeva - Lakota - Cucurbita Maxima

crtj-admin
Site Admin

Buča Bundeva - Lakota - Cucurbita Maxima

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Prva od mojih buč, ki je letos dozorela.

Nazadnje urejal/a Plamenka 13 Sep 2013 21:36; skupaj popravljeno 1 krat
tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Za kaj se pa uporablja? Kakšen je okus?
bodika

Odgovor Napisal/-a bodika »

Če je to hokaido buča jo lahko skuhaš kot kremno juho,kot omako k testeninam,obstojajo tudi recepti za slatko varianto.Če se prav spomnim ima okus po kostanjih.Če sem v zmoti me prosim popravite.Enako lahko uporabljaš tudi ostale jedilne buče.
pixie

Odgovor Napisal/-a pixie »

to bučo sm jaz imela lani, letos mi pa niti ena ni skalila Sad moram rečt da je zlo okusna malo potegne na lešnik
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Lahko jo spečeš poleg krompirja na krhlje (sol, poper, rožmarin, olivno olje in česen).
Uporabniški avatar
Plamenka

Lani smo velikokrat jedli bučno juho, pa pečene buče v pečici, pa bučno marmelado smo delali. Razmišljam, da bi vložila po Marijinem receptu za pikantne bučke, ker imam bučk zaenkrat malo, pa zanima me, kakšen bi bil okus.
Uporabniški avatar
Plamenka

viktorh je napisal/a:
BUNDEVA – LAKOTA - Cucurbita maxima

Buče v obliki hruške so v premeru velike 20-25 cm, intenzivno oranžne in temno zelene barve, težke 3-5 kg s svetlo oranžnim sladkim mesom, z okusom po lešnikih. Je lepa, dekorativna, tradicionalna buča. Spada med zimske buče, saj se dolgo skladišči.

[/b]
viktorh

Odgovor Napisal/-a viktorh »

..očitno sem spregledal, se opravičujem._________________Viktorh
Odgovori