Substrati za vzgojo sadik
-
- Kraj: Domžale
-
Ni ravno substrat... me pa zanima katero gnojilo se je najbolj obneslo za paradižnike. Prekopal včeraj pol Gartlca, pa nisem našel (sem se pa naučil marsikaj drugega
)
Aja, zemlja je skoraj pesek... suho. In paradižniki so (v rastlinjaku) na istem mestu že nekaj let, tako da so hrano že dodobra oželi iz tal.
![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
Aja, zemlja je skoraj pesek... suho. In paradižniki so (v rastlinjaku) na istem mestu že nekaj let, tako da so hrano že dodobra oželi iz tal.
-
aladin,jaz okol gnojil ne vem veliko,niti jih veliko ne uporabljam.
Zdaj ko sem sadila sem v vsako luknjo dala en ščep Biogrene in to je vse.Je pa prej bil že zemlji tudi dodan domač kompost.
Čez kakšen mesec pa bom 1 jogurtov lonček biogrene raztopila v 5 litrski plastenki in to takoimenovano tekoče gnojilo dala nekje 1 dcl na 10 litrov vode,torej 1 lonček na 1 zalivalko(mislim da držijo 10 ali 12 litrov) .S tem zalijem nekje 1 na mesec,včasih pa pozabim in mogoče je termin daljši._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Zdaj ko sem sadila sem v vsako luknjo dala en ščep Biogrene in to je vse.Je pa prej bil že zemlji tudi dodan domač kompost.
Čez kakšen mesec pa bom 1 jogurtov lonček biogrene raztopila v 5 litrski plastenki in to takoimenovano tekoče gnojilo dala nekje 1 dcl na 10 litrov vode,torej 1 lonček na 1 zalivalko(mislim da držijo 10 ali 12 litrov) .S tem zalijem nekje 1 na mesec,včasih pa pozabim in mogoče je termin daljši._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
-
mravlja je napisal/a: | ||
Gabezova prevrelka dela čudeže. |
Gabezove prevrelke sicer ne poznam, toda peščena zemlja nujno rabi
organsko maso za obogatitev same sestave. Seveda so potem dobrodošli tudi drugi "priboljški". Bodo pa rezultati izboljšave tal vidni bolj v naslednjih letih, kot pa letos.
-