Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Substrati za vzgojo sadik

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Pri Gašperlinu imajo perlit, a je dražji kot v Bauhausu. 100l je nekaj čez 17 evrov.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ja, pojdi do tehničnih centrov 1km južneje na Rudnik.
Kupi navadni "gradbeni" perlit. Saj je enak kot tisti za vrtnarstno, le cenejši. Wink
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Ni ravno substrat... me pa zanima katero gnojilo se je najbolj obneslo za paradižnike. Prekopal včeraj pol Gartlca, pa nisem našel (sem se pa naučil marsikaj drugega Smile )

Aja, zemlja je skoraj pesek... suho. In paradižniki so (v rastlinjaku) na istem mestu že nekaj let, tako da so hrano že dodobra oželi iz tal.
elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

Aladin,
uležan konjski gnoj (če se le da takšnega s čim manj ali nič žagovine), pa še kakšen kompost.
Nazadnje urejal/a elstar 17 Maj 2022 14:50; skupaj popravljeno 1 krat
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

aladin,jaz okol gnojil ne vem veliko,niti jih veliko ne uporabljam.
Zdaj ko sem sadila sem v vsako luknjo dala en ščep Biogrene in to je vse.Je pa prej bil že zemlji tudi dodan domač kompost.

Čez kakšen mesec pa bom 1 jogurtov lonček biogrene raztopila v 5 litrski plastenki in to takoimenovano tekoče gnojilo dala nekje 1 dcl na 10 litrov vode,torej 1 lonček na 1 zalivalko(mislim da držijo 10 ali 12 litrov) .S tem zalijem nekje 1 na mesec,včasih pa pozabim in mogoče je termin daljši._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

aladin je napisal/a:
Ni ravno substrat... me pa zanima katero gnojilo se je najbolj obneslo za paradižnike ...

Gabezova prevrelka dela čudeže.
elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

mravlja je napisal/a:
aladin je napisal/a:
Ni ravno substrat... me pa zanima katero gnojilo se je najbolj obneslo za paradižnike ...

Gabezova prevrelka dela čudeže.

Gabezove prevrelke sicer ne poznam, toda peščena zemlja nujno rabi
organsko maso za obogatitev same sestave. Seveda so potem dobrodošli tudi drugi "priboljški". Bodo pa rezultati izboljšave tal vidni bolj v naslednjih letih, kot pa letos.
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Hvala vsem za odgovore, grem k sosedu po par šajtrg gnoja. No saj do sedaj je kar raslo, se težko pritožujem, sploh ob naporu, ki sem ga vložil...

Pa zdaj je veliko bolje, ko pipa od kocke z vodo ne tesni najbolje in iz šlauha stalno po malo kaplja.
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Ojla.

A kdo ve kje dobiti šotni mah/spaghnum , da je prav mah, za mešanje v substrate._________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kaj pa tole? Bi bilo uporabno?
Odgovori