Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Nizki stročji fižol Tema

Odgovori
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

brbr, tako je to pri tebi letos.
mogoče grem jeseni v akcijo in poiščem providerja, pa naslednje leto primerjam. sedaj se ne bom vozila okoli in iskala seme._________________Lp, Živa
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Provider prodajajo v Agrolitovih trgovinah.

Na moji njivi letos ni pravo okolje za fižol. Poleg suše, ki ga mikasti, so ga odkrile tudi srne, ki mu vestno ščipajo vrhne liste...._________________naredimo svet lepši
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Pa drugič Very Happy . Bom poskusil naslednje sezone nadaljevati z nizkimi fižoli. To je pri meni, pri plodovkah kot neki kvazi kolobar, da se gredica eno leto odpočije od plodovk._________________mfranc
elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

Včeraj nabral in danes smo prvič jedli stročji fižol Tema.
Sem zelo zadovoljen z njim.
Dober je kot mrzel (solata), še boljši je v enolončnici.
Brbr, še enkrat hvala za nabavljeno in poslano seme.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Dvakrat sem ga že obrala. Za moj okus je nekako primerljiv z Bergoldom. Podobne čvrstosti, zelo primeren za vlaganje in za enolončnice, ker se zlepa ne razkuha. Po drugem obiranju izgleda dokaj oskubljen. Temeljito sem ga zalila, da vidim, ali se bo še obrasel in zacvetel. Zadaj imam novo gredico, sejano z enomesečnim zamikom. Tam šele pričenja cveteti.
brbr

Elstar, ni zakaj.

Jaz sem ga letos sejala samo na njivi, kjer vladajo sušne razmere, pa še srne so odkrile, da sadim fižol in ga pridno smukajo...
Tako fižola z njive letos ne bo (ne stročjega, ne za zrnje)._________________naredimo svet lepši
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Tudi jas sem zelo zadovoljen, zelo lepo je rodl, upam, da se bo seme drugo leto spet dobilo.
brbr

Kaj pa, če bi ga poskusili vi, ki ga imate, semeniti?_________________naredimo svet lepši
iskra

Odgovor Napisal/-a iskra »

Jaz sem ga pred leti dobil v Šparu ali Hoferju.
Drag ko žefran in enomestno število zrnj v paketu.
Sedaj sadim svojega in sem z njim zelo zadovolje.(govor je o visokem)
Za ta nizkega podobno , sem pa kupil kar v Italiji tistega v diskontu na kilo (Lingva di Fuoco) (nekajkrat cenejši kot v semenarni) in sedaj sadim svojega.
Zato ne priporočam metati denarja skozi okno , kupite kar tistega na kilo...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

brbr je napisal/a:
Kaj pa, če bi ga poskusili vi, ki ga imate, semeniti?

Že poskušamo.
Odgovori