Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hydrangea - hortenzija

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Čudovita modra hortenzija, Magnolija!

Danes sem videla in poslikala dve različno modri hortenziji in mešan grmiček s temno modrimi oziroma vijoličnimi cvetovi in rožnatimi. Fotografiji sta, žal, zelo slabi, saj sem s telefonom slikala od daleč, a v živo so tako lepe, da slike za rahel vtis vseeno objavljam. Malo dlje je bil še en mešan grmiček s svetlo roza in svetlo modrimi cvetovi.

To pa je moja hortenzija - običajna roza:

Pa lataste hortenzije, ki so se že začele rahlo barvati.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Rdeče-modra je prekrasna! Pa še opečnat zid zadaj, tu je bilo na delu estetsko oko,
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

To je navadna roza, kateri dodajam kislo zemljo in železo, v par letih se ne spremeni v modro, niti modrina ni tako intenzivna. Od modre se razlikuje po velikosti listov._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
Uporabniški avatar
Seasmoon
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Seasmoon »

Life is like a game ... play it ...

Slika
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Oo, že letošnje!
Predstavljam si, da je na Obali kar zadetek, da uspeš vzgojiti lepo hortenzijo. Še sploh, če je bolj mokroljubna varianta.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Magnolija: pri meni nič od modre barve, niti pri tisti, ki je posajena v posodo v substrat za azaleje in zalivana z gnojilom z dodatkom železa. Niti toliko ni pomodrila, kot tvoja roza. Crying or Very sad

Nekaj posebnega mora biti v tvoji zemljici. (zelena zavist) Embarassed
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

https://mojalbum.com/rem/rem/foto/25289162#
muha je napisal/a:
Magnolija: pri meni nič od modre barve, niti pri tisti, ki je posajena v posodo v substrat za azaleje in zalivana z gnojilom z dodatkom železa. Niti toliko ni pomodrila, kot tvoja roza. Crying or Very sad

Nekaj posebnega mora biti v tvoji zemljici. (zelena zavist) Embarassed

Moje so lepe modre, tudi malo ne vlečejo na roza, posadila sem jih tudi zraven hiše, kjer ni bil nikoli gozd, je pa rastla akacija. Barva je lepa modra. Tvoja mi lepo raste, vendar mi letos ni nastavila cvetov. Ne uspe mi naložiti fotke._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
Nazadnje urejal/a magnolija 20 Jul 2023 21:23; skupaj popravljeno 1 krat
braneb

Odgovor Napisal/-a braneb »

V letošnjem letu sem začel bolj intenzivno z zbiranjem hortenzij. Na fotkah so dve Pečasti hortenziji oz Čopasti hortenziji - Hydragea serrata že iz moje zbirke.

tajci

Odgovor Napisal/-a tajci »

Čudovite.
Ravno včeraj sem potaknila 5 takih kot je na prvi sliki. Upam, da se vsaj ena prime. Potaknjenci so bili narabutani, če to še kaj pomeni._________________Naj raste
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Takšne hortenzije so mi bile vedno zelo všeč. Lani sem potaknila vejice hortenzije, ki je po barvi podobna tej na spodnji sliki. Letos je visoka ene 20 cm in je imela en majhen cvetek. Moja ni narabutana. Very Happy Imam pa še tri lataste in eno staro - navadno hortenzijo.
Odgovori