Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Ameriška borovnica - Vaccinium corymbosum - II,
Po francoskih poskusih in izkušnjah, mi uporabljamo mešanico 40% jabolčnega kisa,
10% merlota, 0,5% sladkorja in ostalo voda. Dodamo nekaj kapljic nedišečega
detergenta, da se razbije površinska napetost in se mušice utapljajo. Uspeh
je zelo dober. Povdarek je na merlotu in domačem j. kisu._________________Narava vse povrne!
10% merlota, 0,5% sladkorja in ostalo voda. Dodamo nekaj kapljic nedišečega
detergenta, da se razbije površinska napetost in se mušice utapljajo. Uspeh
je zelo dober. Povdarek je na merlotu in domačem j. kisu._________________Narava vse povrne!
Danes nastavljeno 6 "pasti" za 11 grmičkov. Lani sem naredil enako in je bila škoda bistveno manjša kot leto prej, ko sem jih nastavil samo 3. Mogoče je bilo lani tudi na splošno manj suzukija. Bono videli.
Letošnji recept:
2,5 dl jabolčnega kisa
2,5 dl cabarnet suvignon
2,5 žlice sladkorja
6 dl vode
V vsako 1/2 l plastenko sem nalil dobra 2 dl._________________lp
Letošnji recept:
2,5 dl jabolčnega kisa
2,5 dl cabarnet suvignon
2,5 žlice sladkorja
6 dl vode
V vsako 1/2 l plastenko sem nalil dobra 2 dl._________________lp
Ameriške borovnice, ribez, maline, črni ribez in kosmulje. Vse razen borovnic prepasirano. Dodan sladkor, več kot ura kuhanja in vlivanje v kozarce. Rezultat: odlična marmelada iz jagodičja.
Slika
https://www.facebook.com/photo?fbid=3318500171704137&set=g.1834566669937726_________________lp
Slika
https://www.facebook.com/photo?fbid=3318500171704137&set=g.1834566669937726_________________lp
Opažam, da stran namenjena debati o plodovi vinski mušici že dve leti spi.
Zato sem par gornjih misli preselil tudi tja - muha ne zameri in popravi po potrebi.
Zato sem par gornjih misli preselil tudi tja - muha ne zameri in popravi po potrebi.