Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2022
A ni lep?
Samo z "majčkeno" napako"
https://ibb.co/bXwLqDc
Black Beauty, slučajno sem ga odkril, čisto pri tleh se je skrival. Upam, da je samo osameli iztirjenec .
Res pa sem kontroliral samo pelate. Jutri, pri svetlem dnevu, preverim ves nasad. Že nekaj tednov imam pri roki Algo-plasmin, končno ga bom po potrebi uporabil.
Ostali plodovi so še zdravo črni._________________mfranc
Samo z "majčkeno" napako"
https://ibb.co/bXwLqDc
Black Beauty, slučajno sem ga odkril, čisto pri tleh se je skrival. Upam, da je samo osameli iztirjenec .
Res pa sem kontroliral samo pelate. Jutri, pri svetlem dnevu, preverim ves nasad. Že nekaj tednov imam pri roki Algo-plasmin, končno ga bom po potrebi uporabil.
Ostali plodovi so še zdravo črni._________________mfranc
Te dni je dozorel prvi Copper river, to je res pravi lepotec, količina pa taka, da je za samostojen obrok.
Tudi sicer je kar resna poplava tako manjših in srednjih rdečih (Stupice, Carmello, Defiant, mali vaški jajčasti) kot večjih črnih in pisanih (Spudatula, Girl Girl's weird thing, začetki pri Gary o'Sena in Negrillo de Almoguera).
Edini iz letošnje ekipe, ki ni dozorel še niti enega, je 900 gramovyy iz Minusinska. Je pa svakinja povedala, da so minusinski paradajzki res vrhunski in da je to samo 440 km od njenega rojstnega kraja, tako rekoč soseščina.
Izredno sem zadovoljen z Defiantom. Morda sem že omenil
Kaj sem letos počel drugače:
- neprimerno bolj pridno odstranjeval zalistinike (pravzaprav jih doslej bolj kot ne nisem)
- razmeroma redno pognojil z gnojilom z več P in K (Polyfeed 9/12/36+Mg+Me), ki ga imam sicer za maline, je pa močno in hitro učinkovito povsod, kjer gre za cvet in plod
Tudi sicer je kar resna poplava tako manjših in srednjih rdečih (Stupice, Carmello, Defiant, mali vaški jajčasti) kot večjih črnih in pisanih (Spudatula, Girl Girl's weird thing, začetki pri Gary o'Sena in Negrillo de Almoguera).
Edini iz letošnje ekipe, ki ni dozorel še niti enega, je 900 gramovyy iz Minusinska. Je pa svakinja povedala, da so minusinski paradajzki res vrhunski in da je to samo 440 km od njenega rojstnega kraja, tako rekoč soseščina.
Izredno sem zadovoljen z Defiantom. Morda sem že omenil
Kaj sem letos počel drugače:
- neprimerno bolj pridno odstranjeval zalistinike (pravzaprav jih doslej bolj kot ne nisem)
- razmeroma redno pognojil z gnojilom z več P in K (Polyfeed 9/12/36+Mg+Me), ki ga imam sicer za maline, je pa močno in hitro učinkovito povsod, kjer gre za cvet in plod
Plamenka in mfranc: Točno to sem omenjala tule. Po škropljenju s kalcijem se je 90 % vseh lis zasušilo, ostanek paradižnika je normalno uporaben. Pojavlja se le na spodnjih etažah, tako pri pelatih, kot pri "solatnih". Vsi ti so dozoreli prvi, pomeni, da so tudi cveteli prvi. Ali pa je na hitrejše dozorevanje vplivala poškodba?
Za vsak slučaj sem včeraj spet vse poškropila s kalcijem, saj se znova pričakuje toplotni udar.
crtj: tole je pa že kar umetniška inštalacija.
Za vsak slučaj sem včeraj spet vse poškropila s kalcijem, saj se znova pričakuje toplotni udar.
crtj: tole je pa že kar umetniška inštalacija.
Evo, potrjujem besede Muhe; včeraj sem iz firbca z ostrim nožem odrezal bolani del. Samo slabe pol centimetra in paradižnik je bil po celi ploskvi lep, brez sledov poškodb.
No, začelo se je s tem, da sem razmišljal o večerji; kaj si pripraviti, da uporabim Lušt, doma je že dolgo, marsikakšen bi že začel gniti. No, in napravil sem "paradižnikovo ploščo"; narezan paradižnik, kos kruha, kos sira. Tale BB je dal štiri koščke in z okusom zelo izboljšal ploščo ! Pa Lušt zadnja leta napreduje kar se okusa tiče, sicer zelo odvisno od variante._________________mfranc
No, začelo se je s tem, da sem razmišljal o večerji; kaj si pripraviti, da uporabim Lušt, doma je že dolgo, marsikakšen bi že začel gniti. No, in napravil sem "paradižnikovo ploščo"; narezan paradižnik, kos kruha, kos sira. Tale BB je dal štiri koščke in z okusom zelo izboljšal ploščo ! Pa Lušt zadnja leta napreduje kar se okusa tiče, sicer zelo odvisno od variante._________________mfranc