Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Česen 2022

brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Da ti malo podrem načrte Twisted Evil

Jaz bi ga pobrala v naslednjem koreninskem terminu (22. od 19h dalje, 23. do 9h zjutraj, 24. ves dan), ker ima še veliko zelenih listov in tudi glavica izgleda še zelo sveža._________________naredimo svet lepši
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

O, moja česnov mentorica, dobrodošla spet tukaj! 😉
Ja, saj, to je druga opcija. A ni tudi cel tudi ponedeljek, 25.07.? Ker v soboto in nedeljo me ne bo doma 🙄. Pa odvisno od vremena - Nemci napovedujejo za takrat dež in ohladitev 🙈. Bom počakala še na našo napoved._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
brbr

Ja, seveda, tudi ponedeljek do 19h.

Pa hvala za dobrodošlico. Saj nikamor ne grem.Če ne drzgače sem v Gartlcu prisotna vsaj s kotičkom očesa..._________________naredimo svet lepši
copatka

A se nisi po enih planinca potepala? 😉_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
brbr

Sem, ja, a sem vas tudi od tam nadzirala - tako, malo z viška Laughing_________________naredimo svet lepši
dašabina

Odgovor Napisal/-a dašabina »

še moja česnova zgodba...
žal tako slabega še nisem imela...nabavila 12 kg semenskega materiala, pa ne vem, če sem ga dobila toliko ven..
eno je to, da mi ga je toča čisto uničila, nbene cime več, napol gnil in nisem vedela, da bi ga lahko konec junija dala ven, ker je zaključil svoje...tik pred morjem v začetku julija sem zbolela, in ga nisem uspela izkopati...danes pa je šel ven, vendar je 1/3 glavic razpadla, količinsko ga je pa glih tolk kolikor ga je šlo v zemljo...
še najbolj mi je uspel tisti, ki sem ga sadila spomladi v rastlinjak, da smo ga imeli za sproti jesti, enega sem pozabila med paradižniki in je prav velik in zdrav s cimo...

za nas ga bo, za prodajo pa žal ne...bo boljš..._________________sonček je in .....
copatka

Prav hudo mi je za vse, ki vam česen letos ni uspel Crying or Very sad . Tudi jaz sem bila precej živčna, kaj bo z mojim.

Danes sem se po dolgem kolebanju odločila in ga pobrala. Mislim, da je bil kar pravi čas, čeprav je skoraj dva tedna prej kot druga leta Very Happy .
Na gredi je ostalo še precej tistih, ki delajo cvetne glavice, ki pa so zaenkrat še majčkene. Bo treba počakati. Prav tako v zemlji še čakajo glavice zarodnih čebulčkov.

Z njim sem zelo zadovoljna, očitno pri nas suša le ni bila prehuda zanj. Imel je kar konkretno zastirko iz travnega odkosa, najbrž je tudi to pomagalo. Ene dvakrat sem ga oplela in malo okopala ter enkrat nasula med vrste lesni pepel.
Resda nima letos kakšnih ekstremno velikih glavic, prav majhnih je pa tudi bolj malo Wink .

Lani ob sajenju sem si zabeležila, kaj kam sadim, da bi videla, kaj se najbolj obnese. Še enkrat se mi je potrdilo, da velikih strokov jedilnega česna nima smisla žrtvovati za sajenje. Tudi majhni stroki sadilnega česna so naredili lepe glavice.
Skoraj najlepše so pa iz velikih zarodnih čebulic, celo iz majčkenih so zelo solidno velike. Očitno sta prva in druga generacija najbolj živahni Laughing .

_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Dobro tole izgleda. Hudiča ne bo blizu Smile Wink .

Kar v veselje mi je (pa olajšanje tudi), da nismo samo pri nas veliki porabniki česna.
copatka

Laughing
Ja, precej ga porabimo in otroci in prijatelji tudi Wink . Ga moram vsako leto več pridelati Rolling Eyes ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
tajci

Odgovor Napisal/-a tajci »

Lep pridelek, čestitam._________________Naj raste
Odgovori