Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Česen 2022

Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Pardon, hvala za popravek. Imel sem v glavi eno drugo kmetijo iz Slovaške, ki sem jo poznal in je več ni na spletu, pa mi je pri pogledu na zemljevid tele sedanje takoj potegnilo tja.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ja, ampak v http naslovu ima končnico sl ! In piše, da je na meji med Češko in Slovaško. Kako si ugotovila, da je na češki strani?
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Tisto sl je izven domenskega dela naslova (torej izven dela, iz katerega pogosto lahko razberemo domicilno državo) - tudi če bi bilo del domene, se slovaške končajo na .sk; tisto /sl pa bolj sugerira slovenski prevod (brez tega pridemo na angleško različico).

Da so na Češkem, dejansko piše na sami strani (na dnu).
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Muha, na karti na njihovi strani vidiš, da je JV od Brna, še na češki strani meje Wink_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
copatka

Sem prebrala Smile . Ampak, od kje ta stavek: "Čeprav česen cveti, pa ne tvori semena, ampak se razmnožuje vegetativno." Kako ga potem pridelujemo iz zarodnih čebulic? Rolling Eyes_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
kloko

Odgovor Napisal/-a kloko »

Zarodne čebulice niso seme. Menda česen, ki ga gojimo že stoletja, sploh ne zna več narediti semena.

L.p., Kloko
copatka

Kaj so pa potem te zarodne čebulice? Rolling Eyes Padejo na tla in naredijo nove stroke, glavice. A ni to bistvo vsakega semena? Da se rastlina sama od sebe razmnožuje naprej? Ali pa jaz ničesar več ne razumem ... Wink_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
kloko

Odgovor Napisal/-a kloko »

Zarodne čebulice, nespolno razmnoževanje, kloni originalne rastline. Menda celo nekatere živali to znajo narediti v izjemnih razmerah.

Klasika s semenom je pa ata, mama in čebelica...

L.p., Kloko
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Anka se ne more sparit s Ptujskim jesenskim. Wink
Odgovori