Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sušeni paradižniki na soncu

Tonček
Prispevkov: 606
Pridružen: Sr Mar 08, 2017 1:00 am

Odgovor Napisal/-a Tonček »

Opazil sem, da pri nekaterih tvojih paradižnikih ni vidno seme, torej je ostalo zaprto v komorah zaradi vzdolžnega prereza. A potem napraviš še carski rez?
brbr
Prispevkov: 8008
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a brbr »

Veš, da sem razmišljala o tej težavi - da se ne bo dobro sušilo... Ga bom prerezala, ja.

No, danes spet trošim elektriko, ker se na visoko tehnologijo (sonce) danes ni za zanašati Sad_________________naredimo svet lepši
Andrej Banko
Prispevkov: 5235
Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Pa saj "visoka tahnologija" zaenkrat dela na polno in še nekaj ur bo ... Wink
brbr
Prispevkov: 8008
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a brbr »

AB, res je kmalu za mojim zapisom sonce začelo žgati na polno in do večera so bili paradižniki suhi. Tudi tisti, ki so imeli neprerezane semenske komore...

IMG-20220730-081524

Jutri nastavim novo serijo._________________naredimo svet lepši
cinija1
Prispevkov: 3108
Pridružen: Ne Feb 23, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Včeraj sem sušila v pečici malo debelejše češnjevce. Nekje na polovici posolila, tik pred koncem pokapala z olivčkom in ohladila. Nič jih nisem zalivala z oljem ampak sem jih kar v kozarec dala in v hladilnik.
Nevem kaj je to, da se kar naprej odpirajo vrata od hladilnika. Pa kdo mi to dela? heheh tup_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
lpmami
Prispevkov: 8375
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

cinija1 je napisal/a:
Nevem kaj je to, da se kar naprej odpirajo vrata od hladilnika. Pa kdo mi to dela? heheh tup
Kako poznano!
Ko so bili otroci še manjši pa ne premajhni za pomagat), sem jih pred to okvaro hladilnika ali pa napolnjenih kozarcev na pultu obvarovala tako, da sem kot sveto postavila pravilo, da mora vsaka vložena stvar odležati dva tedna, prej pa ni dobra.
Seveda je to šlo pri otrocih, pri meni pa nekako ne gre ... Tako ne morem in ne morem nasušiti kakijev ... kar izginjajo s pladnja, polsuhi ..._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
brbr
Prispevkov: 8008
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a brbr »

Danes nabrani za sušenje:

IMG-20220801-100127

Nabralo se je 1.2kg Piccadillya in 1.8kg Sanke. Napolnila sem 4 paldnje. Ugotovila sem tudi, kje jih moram prerezati, da prerežem semenske komore. Juhu..._________________naredimo svet lepši
cinija1
Prispevkov: 3108
Pridružen: Ne Feb 23, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Brbr ali tile paradajzki kaj pokajo? Ali imajo trd olup?
So pa zelo lepi.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
brbr
Prispevkov: 8008
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a brbr »

Tile nič ne pokajo. So zelo čvrsti, primerni za "surovo" rabo. Lupina se mi ne zdi debela in ni moteča._________________naredimo svet lepši
Odgovori