Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Zato je setev močvircev zanimiva, ker iz ene semenske glavice nastane veliko novih oblik. Jaz tiste, ki so mi zanimivi oprašujem s tistimi, ki so mi všeč.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Zelo lep je, Dajmar! Lani sem nekaj opraševala, a ravno tisti niso naredili semen. Letos bom spet poskusila.
Dajmar

Samo bel še ne cveti.
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Ko Dajmar podobe na ogled postavi! Wink

palec gor_________________mfranc
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kakšne zanimive kombinacije!

So sami originali ali tudi sejanci?
mfranc

Plamenka je napisal/a:
Mfranc, kaj si mislil s 'fiksirati'? Vsekakor ostane doma, ker je cvet največji od vseh mojih in posebne oblike.

Hja, mislil sem na to, kaj boš še počela z njim?

Če ga boš razmnoževala s sejanci, bodo verjetno imeli enake cvetove (100% pa nisem, se dogaja tudi s kloni marsikaj Embarassed )

Ali boš za stabilnost sorte tole nadaljevala s selekcijo semen tja do 8 - 9 F generacij in dobila priznano novo sorto.

Ali pa ga boš še križala, za kakšno drugo, zanimivo varianto Wink_________________mfranc
mfranc

Zjutraj je tudi mene presenetil Red Sky, kakopak mladina Wink .

"Oče", točneje starejši brat, bo zacvetel čez nekaj dni, vendar takrat veliko bolj obilno!
Cvet je bolj majhen, pod 25 cm.

039-2

048-2_________________mfranc
Dajmar

muha je napisal/a:
So sami originali ali tudi sejanci?

Razen treh , ki mi jh je dala darso so sami sejanci.

Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Mfranc, najbrž ne bom nič posebnega počela s tem sejancem. Posadila ga bom na vrt, zamenjan bo z enim lanskim sejancem, ki mi ni tako všeč. Stabilizirala ga ne bom, mogoče ga bom kdaj križala s kakim drugim z zelo velikimi cvetovi. Spomladi ti lahko dam kako vejico, če bi si želel vzgojiti svojega.
Dajmar, krasni hibiskusi, lepa zbirka!
Takole pa sem letos razpostavila svoje sejance. Razen dveh so letos vsi rdeči. Dva pa sta še majhna in čakam, da zacvetita.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Plamenka: tako lepo izgleda tale postavitev, da jo kar obdrži. Smile

So letošnji sejanci? Ker moji so samo stebelca, višine dobrih 30 cm in še nimajo nastavkov. Ja, seveda sejani šele enkrat maja, če se prav spomnim.

Dajmar:
tale zadnji, temnordeč, je "divji"! Uh, kakšna barva!
Odgovori