Pozdravljeni
Nič nisem sladkala jabolk. Naredila sem pa že pito in jih tudi v piti nisem sladkala. Prav dobra pita je bila. Pa kadar sin skuha puding, da v skodelice čežano in na to puding. Je prav dobro.
Drugače pa še nisem ravno dosti kozarcev odprla, ker še imam jabolke in iz svežih delam kompot. Ravno včeraj sem jih prebrala in iz načetih naredila čežano. 3x 0,75 l in 1x 0,350
Lahko se zgodi, da drugo leto ne bo jabolk in me bomo lahko veselo delale štrudle, pite, kot priloga k zabeljenemu fižolu, pa k praženemu krompirju super gre.
lep pozdrav
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Jabolka - uporaba prizadetih zrelih jabolk za ozimnico
Napisala sem tako, da je razumeti, da je štrudl brez dišav. Ne, ne, v štrudl sem dala dosti cimeta in malo klinčkov, sladkorja nič.
Jabolka sem v kozarce natlačila brez cimeta , klinčkov. Skratka samo jabolka.
Imam pa čežane brez sladkorja 83 kozarcev. Všteti so 1 l, 0,75l, 0,50l, 0,350l.
Sin skuha večkrat puding in da spodaj v skodelico čežano. Njami. Jaz pojem 1 skodelico, on pa 3. Obožuje puding in to z čežano mu je pa sploh všeč.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Jabolka sem v kozarce natlačila brez cimeta , klinčkov. Skratka samo jabolka.
Imam pa čežane brez sladkorja 83 kozarcev. Všteti so 1 l, 0,75l, 0,50l, 0,350l.
Sin skuha večkrat puding in da spodaj v skodelico čežano. Njami. Jaz pojem 1 skodelico, on pa 3. Obožuje puding in to z čežano mu je pa sploh všeč.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Muha, se moram še enkrat zahvaliti za ta tvoj recept. Od jeseni 2020 sta mi ostala še dva kozarca in sem včeraj spet delala jabolčno torto s skuto in temi jabolki. Ostala so čisto taka kot pred dvema letoma, ko sem jih vložila . Idealno - odprem kozarec, dodam cimet in malo sladkorja in to je to!!
Lani ni bilo jabolk, letos pa upam, da bo kljub odpadanju kakšen kosmač ostal na drevesu, da se spet lotim vlaganja._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Lani ni bilo jabolk, letos pa upam, da bo kljub odpadanju kakšen kosmač ostal na drevesu, da se spet lotim vlaganja._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Pri moji prijateljici so doslej odpadala sama čisto drobčkana. Včeraj sem jih pobrala za kompost (ona ne more več, jo noge izdajajo). Na drevesu so ostala nekaj debelejša, ta bodo najverjetneje že uporabna. Iz leta 2020 je tudi mene še ostalo par kozarcev. Nedavno sem enega odprla, vsebina je bila povsem nespremenjena.
Zaradi suše jabolka zelo odpadaj z drevesa, so pa v večji meri še nezrela. Kaj lahko z njimi naredim?
Razmišlljala sem, da bi jih uporabila za kis, bi bilo smiselno dodati še sladkor za lažji proces kisanja?
Ponavadi sem delal kis iz jabolčnega mošta... tu bi jih morala razrezati na manjše dele._________________Vrt je harmonija narave in ljubezni vrtnarja!
Razmišlljala sem, da bi jih uporabila za kis, bi bilo smiselno dodati še sladkor za lažji proces kisanja?
Ponavadi sem delal kis iz jabolčnega mošta... tu bi jih morala razrezati na manjše dele._________________Vrt je harmonija narave in ljubezni vrtnarja!