Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Murva - Morus

Odgovori
MijaLan

Odgovor Napisal/-a MijaLan »

Črt, za zdaj hvala za trud.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Ta stric se je danes javil, povedal, da so rezervacije z avgustom in dostava proti koncu septembra.

Meni sicer ni čisto jasno, kako lahko ponudiš plačilo takoj in dobiš odgovor, da je možno rezervirati šele avgusta, se bom pa ravnal po tem.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Mogoče ni siguren, koliko jih bo na prodaj?

Preden boš vplačal, povej, dobiš denar ....

ASAP! Wink_________________mfranc
MijaLan

Odgovor Napisal/-a MijaLan »

Nujno bi v torek zjutraj potrebovala vrečo murvovega listja v Ljubljani ali okolici, naberem jaz. Ali kdo ve za kakšno murvo, na kateri bi se dalo nabrati listje?
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Fajntim ima "vse -50%" (objavili samo na FB, hvala Figula) in med drugim se najde Illionis everbearing.
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Crtj, to je le v Ljutomeru in Murski... To je zame daleč. Jaz bi sigurno nekaj imela... kaj se ti zdi, da bi bilo vredno? Boš ti šel pogledat?

Lepo bodimo, Mil
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Murve so videti relativno švoh in bledikave, vendar

- murva rada raste in se bo že uredila
- še vedno boljše sredi leta pošiljati po pošti murvo kot borovnico

Po drugi strani je vprašanje, kakšna je poštnina, torej ali ni potem neto boljše obiskati kakšno bližnjo vrtnarijo in vzeti po polni ceni.

V živo sem že opravil in zdaj do nadaljnega ne nameravam (me čaka precej drugih stvari).
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Crtj, tvoja mala "Japonka"... koliko pričakuješ, da ti poraste - do polne rasti, ne da bi jo krajšal? Kakih 8 metrov?
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Nimam pojma, lahko pa rečem, da če bo visoka 8, bo široka 12 Smile
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Ha, murva "z boki" - lepotica torej Very Happy .

Povprašujem, ker se mi vedno bolj dozdeva, da je rez dreves, ki so širša kot je njihova višina, precej zahtevna - če se želi, da je drevo čimbolj naravnega izgleda.
Eni seveda to obvladajo, zase nisem prepričan. So mi pa taka drevesa ena najlepših, sploh večdebelna.

Ima kdo (že) izkušnje s "tatarko", rusko murvo - Morus alba tatarica ?
Odgovori