Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Centaurium erythraea - tavžentroža

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Si jih sejal na prosto in so že vzklile?

Jaz sem jih presajala v šopkih, drugače mi ni zneslo. Letos jih še nisem sejala, je sneg komaj odlezel.
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

muha je napisal/a:
Si jih sejal na prosto in so že vzklile?

Sejal sem v tunelu z 12 let staro folijo. Same luknje.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Očitno so zadovoljne, čestitam!
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Dajmar, čestitam in se postavljam v vrsto za kakšno rastlinico Embarassed_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Tam kjer sem sejala, ni nič vzklilo, čeprav sem jim privoščila najboljšo možno nego. Morda sem bila prepozna in bodo vzklile naslednje leto?

A ko si sama izbere mesto je čisto druga pesem. V špranji seveda, med asfaltom in obrobkom.

Dajmar

Sem jih sejal na travniku in v korito. Travnik je lepo cvetel pa ga je kosec zdrobil, nič ni ostalo. v koritu je samo ena lanska s čuvajem.

Dajmar

Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Dve ali tri leta nazaj so v naši KZ imeli celo cvetoče sadike. Mogoče jih imajo vsako leto a nisem pogosta obiskovalka. Sama jih sejem bolj kot poskuse, ne za resno pridelavo. Tavžentrože je za čaj hitro dovolj, je menda močna in je treba biti previden pri uporabi. Dodajam je le za ščepec. Toliko je dobim tudi v naravi.
Dajmar

Sem mivko presejal na mrežici od bakrene škropilnice in dodal seme tavžentrož, stresel v solnico in posejal med peteršilj za ozimnico.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Bo kmalu čas za sejanje semena tavžentrože? Se nekako pripravljam, upam, da ne prezgodaj.
Je še kdo istih misli?
Odgovori