Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Korenje - vloženo

crtj-admin
Site Admin

Korenje - vloženo

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Pred leti mi je Abudabi poklonil kozarček vloženega korenja. Bilo je več kot imenitno, zato sem ga prosila za recept (njegove mami).

1. Očiščeno korenje narežeš na tenke palčke.

2. V posodi zavremo mešanico: 1L vode, 1dcl kisa, 1 žlička soli, 1 žlička sladkorja in vanjo za nekaj minut potopimo korenje.

3. Korenje na tesno naložimo v čiste kozarce, dodamo strok česna, čili (po okusu), zrno ali dve popra. Vse skupaj zalijemo z vrelo tekočino, dobro zapremo in ohladimo pod odejo.

Naslednje leto sem ga pripravila sama. Ker pa se je na dnu nabrala bela usedlina, sem mislila, da se je shranek pokvaril in sem ga zavrgla. Ali je bilo korenje res pokvarjeno, ne vem. če bi ga ponovno pripravljala, bi shranek na koncu še pasterizirala.

Tako pripravljeno korenje je odlično za hrustanje. Verjetno pa bi se, če bi ga dodatno pasterizirala, zmehčalo in ne bi več tako lepo hrustalo..._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

brbr: po mojih izkušnjah, čim dodaš zelenjavi kis, se ne mehča več. Zato je pri prenekaterih receptih za vloženo zelenjavo napisano, da dodamo kis na koncu, ko je že kuhana.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Ha, mogoče pa res. Imam kar nekaj majhnih korenčkov. Sem jih mislila posušiti, ampak me tudi ponovni poizkus priprave tegala shranka mika._________________naredimo svet lepši
Odgovori