Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2022
Madonca, bolezni, škodljivcev res ne zmanjka. Danes sem obiral vse zrelo na vrtu, kar se plodovk tiče. Veliko je še zrelih pelatov, brez črnine na konici. Fino!
Od pelatov grem k drugim paradižnikom in tam opazim malo črnine pri Sibirskiy Malakhit in Dad`s Sunset. Ravno toliko, da je nekaj plodov Ž klasa
Preverim pelate, čisto ta mali zelenčki imajo črno piko pri muhi. Če bi bil na vrtu uro prej, bi že danes dobili kalcij._________________mfranc
Od pelatov grem k drugim paradižnikom in tam opazim malo črnine pri Sibirskiy Malakhit in Dad`s Sunset. Ravno toliko, da je nekaj plodov Ž klasa
Preverim pelate, čisto ta mali zelenčki imajo črno piko pri muhi. Če bi bil na vrtu uro prej, bi že danes dobili kalcij._________________mfranc
Dober dan, družba!
Gobarim, čistim, režem, pakiram jurčke ... Kuham marmelade, vlagam jabolka, fižol ... dnevi so čisto prekratki zadnje čase.
Kaj boste naredili pred mrazom s paradižniki, ki še niso čisto dozoreli? Pri nas napovedujejo kar nizke temperature za drug teden. A tudi v mrazu še zori, če je čez dan sonček? _________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Gobarim, čistim, režem, pakiram jurčke ... Kuham marmelade, vlagam jabolka, fižol ... dnevi so čisto prekratki zadnje čase.
Kaj boste naredili pred mrazom s paradižniki, ki še niso čisto dozoreli? Pri nas napovedujejo kar nizke temperature za drug teden. A tudi v mrazu še zori, če je čez dan sonček? _________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Sama bom večini v večjem rastlinjaku, ki bo ostal pokrit tudi čez zimo, pobrala zelene plodove, da bodo počasi zoreli v kleti. Rabim prostor za solato in radič. Če bo mrzlo, bodo paradižniki tudi v rastlinjaku le počasi zoreli in okus ne bo ne vem kaj. V drugem rastlinjaku ter zunaj pa bodo zaenkrat še ostali.
Letos bodo potrgani še lepo dozorevali, ker ni bilo bolezni. Lahko so v gajbicah v eni plasti, po možnosti ločeni med seboj s papirjem, lahko pa kar obešeni na steblu, le da za to ponavadi manjka primeren prostor. Ni nujno, da je svetel, topel naj pa le bo. Pišem na osnovi rezultatov večkratnih poskusov tega in onega in tretjega načina.
Sama potem, ko se ne obeta več kaj dosti zorenja, poberem zrele, napol zrele in zelene (porabim le tiste, ki že imajo vsaj zametek gela) ter jih s paprikami vred vkuham kot zimsko solato. Pri nas gre bolj v promet kot same vložene paprike.
Sama potem, ko se ne obeta več kaj dosti zorenja, poberem zrele, napol zrele in zelene (porabim le tiste, ki že imajo vsaj zametek gela) ter jih s paprikami vred vkuham kot zimsko solato. Pri nas gre bolj v promet kot same vložene paprike.