Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Fižol

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Letošnje vroče in suho poletje je Trionffo Violetto dokaj dobro prestajal. Te dni so pa vrhovi že vsi več ali manj suhi, obrašča se le na spodnji četrtini in tam tudi pocvita. Zgornji dve tretjini sem porezala stran, upam, da se bo zato spodaj bolj razkošatil. Poročam, kako bo uspelo.
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Sem šel prav pogledat: 20.6. prva krepka bera 2kg Čuda Piemonta, pa še vedno solidno dela, tudi danes 1 kg Smile Sicer je čedalje bolj ušiv, a ni neke škode, uši pa se zlahko operejo. Letos mi je na 3m2 naredil več kot visoki na skoraj 40. preklah :-o Teh je na vrtu le še 10, vijoličnega. Ne bodo več dolgo...
Poletni posevek Čuda Piemonta pa je tik pred začetkom cvetenja Smile
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Pa ti ne polega? To ni ravno zelo nizka sorta, pri meni je hitro ratal malo nepraktičen.
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Ni sile s poleganjem, navkljub hudemu deževju, ker ima krepko steblo. Frendica ga ima v lani jeseni narejeni visoki gredi, 3*1,5m, posejan v začetku maja in še vedno nabere po 3 kg/teden. Pravi, da nima kam z njim, zato drugo leto manj :-o
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Saj sorta je brez dvoma dobra, samo pri nas sem imel izkušnjo, da rad leži Smile
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Pri meni je tudi polegal in ga ravno zato ne sadim več.
Bi ga, če bi se mi dalo napenjati mrežo za kumare, kot sem videla na nekem posnetku. (vodoravno, v dveh nivojih, prvi na kakih 15, drugi na 25 cm, približno), da bi rasel skozi luknje, ki bi ga nato držale v navpični smeri. Morda se kdaj celo lotim tega.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

bolj podoben koruzi kot fižolu, visok za zrnje

Nazadnje urejal/a Melona 01 Nov 2022 07:37; skupaj popravljeno 2 krat
Uporabniški avatar
Melona

red adzuki, nizek za zrnje

Uporabniški avatar
Melona

kuščarjeva jajčka, polvisok in glede na majhne fižolčke predvidevam, da je primeren za uporabo v stročju

Nazadnje urejal/a Melona 01 Nov 2022 07:13; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
Melona

samček, nizek za zrnje, ki je tako svetlo le, ko je še sveže, kasneje postane svetlo rjavo

Odgovori