Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Fižol

Odgovori
brbr
Prispevkov: 8003
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a brbr »

Odlična ideja. Kapo dol.
Jaz sem jih hranila v kozarcih za vlaganje in so zasedali veliko več prostora.

Če bo treba, te bom posnemala Laughing_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Prispevkov: 5421
Pridružen: Pe Jun 14, 2013 2:00 am
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Hej fižolarke, fižolarji- Kaj zaena podtip fižola je flageolet, v čem se razlikuje po uporabi, okusu ... ? Hvala Smile
Uporabniški avatar
Melona
Prispevkov: 4531
Pridružen: Pe Mar 28, 2014 1:00 am
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Kakor si ga jaz razlagam, je to običajen fižol, ki ga pobereš še preden dozori. Moj ima takega rad z ocvirki in v enolončnicah. Bolj kremast je, jaz pa nisem ravno gurman in imam zrelega ravno tako rada.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Prispevkov: 5421
Pridružen: Pe Jun 14, 2013 2:00 am
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

OK, hvala - pripravljam se na letošnje tekmovanje v fižolu s sosedo in bi rad izbral dobre igralce.

Zaenkrat so aktualni:

- flageolet Flambeau
- Soissons vert a rames (baje grozno okusno sodeč po redkih online omembah)
- Fortex (dobro razširjen, ki naj bi tudi v vročih sušnih razmerah lepo rodil)
- Helda (kakor razumem, novejši izboljšani Fortex)
- Goldmarie
- Carminat

... Če smo čisto iskreni, pa je zelo vplivalo tudi to, da če pozimi nenadoma prejmeš X-stranski katalog, kaj češ potem....
mravlja
Prispevkov: 4236
Pridružen: So Maj 21, 2016 2:00 am

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Hja, vzameš v roke in gledaš in gledaš in gledaš ... - kar pri francoskih vrtnarjih sploh ni težko. Moj problem jih je sicer razumeti, a tudi počasi se daleč pride.
Uporabniški avatar
Melona
Prispevkov: 4531
Pridružen: Pe Mar 28, 2014 1:00 am
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Bo to tekmovanje v količini ali okusu?
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Prispevkov: 5421
Pridružen: Pe Jun 14, 2013 2:00 am
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Oboje, ponderje je treba še določiti.
Andrej Banko
Prispevkov: 5230
Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Upam, da bodo letos preklarji kaj bolje uspeli.
Po letu premora bom spet posejal Barianca in Snow Cap.

Sivček in Nežika sta lani popolnoma zatajila.
Uporabniški avatar
Melona
Prispevkov: 4531
Pridružen: Pe Mar 28, 2014 1:00 am
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Le določita jih, pri SWOTanju pa nikar ne pozabita upoštevati odpornosti na vreme. Letos bomo po mojem večkrat na 40 stopinjah.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Prispevkov: 5421
Pridružen: Pe Jun 14, 2013 2:00 am
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Ja, zato je tu Fortex... ljudska online pamet o njem razlaga, da naj bi ekstra dobro prenašal vroče sušne razmere.
Odgovori