JABOLČNI KIS
-
- Prispevkov: 9546
- Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
- Kraj: Rimske Toplice
Oh mravlja, višek prezrelih drnuj sem zalila z vodo, ne spomnim se, če sem dodala kaj sladkorja, v 5l pvc vedru za živila, pokrila z eno posodo in pozabila na vse. Zadnjič sem opazila, poskusila in - spodobno kislo in lepo rdeče je bilo videti. Zdaj mirno čaka, da precedim,.....
Ni da bi se torej hvalila z receptom.
Ni da bi se torej hvalila z receptom.
-
- Prispevkov: 8148
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Moj izgleda takole:
![IMG-20230108-151812](https://i.ibb.co/PYz5dNM/IMG-20230108-151812.jpg)
Nastavila sem ga dvakrat in je vidna razlika - izgleda, da je druga runda vitalnejša, ima že konkretno prevleko. Bom videla pri pretokih. Če bo treba, bom vse skupaj zlila skupaj...
Prvo rundo bom kmalu pretočila/prezračila in potem zaprla s pokrovom._________________naredimo svet lepši
![IMG-20230108-151812](https://i.ibb.co/PYz5dNM/IMG-20230108-151812.jpg)
Nastavila sem ga dvakrat in je vidna razlika - izgleda, da je druga runda vitalnejša, ima že konkretno prevleko. Bom videla pri pretokih. Če bo treba, bom vse skupaj zlila skupaj...
Prvo rundo bom kmalu pretočila/prezračila in potem zaprla s pokrovom._________________naredimo svet lepši
-
- Prispevkov: 2511
- Pridružen: Po Jun 10, 2013 2:00 am
- Kraj: Žiri-NM
-
- Prispevkov: 8148
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
-
- Prispevkov: 4260
- Pridružen: So Maj 21, 2016 2:00 am
-
- Prispevkov: 8148
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Tudi sama delam vinski kis iz rdečih vin, ki ostanejo po kakšnem "žuru". Tu pa res nić ne kompliciram - zlivam v kozarec, ki je pokrit z robcem. Nastane odličen kis, ki je polnega oksa, a zelo močan, pa kar malo masten, tako je gost.
Zdaj nam ostaja belo vino. Ga tudi mislim nastavit za kis, a se bojim, da je preveč žveplan in ne bo dobro uspel..._________________naredimo svet lepši
Zdaj nam ostaja belo vino. Ga tudi mislim nastavit za kis, a se bojim, da je preveč žveplan in ne bo dobro uspel..._________________naredimo svet lepši
-
- Prispevkov: 439
- Pridružen: Pe Mar 07, 2014 1:00 am
brbr je napisal/a: |
Tudi sama delam vinski kis iz rdečih vin, ki ostanejo po kakšnem "žuru". Tu pa res nić ne kompliciram - zlivam v kozarec, ki je pokrit z robcem. Nastane odličen kis, ki je polnega oksa, a zelo močan, pa kar malo masten, tako je gost. Zdaj nam ostaja belo vino. Ga tudi mislim nastavit za kis, a se bojim, da je preveč žveplan in ne bo dobro uspel... |
Zanimivo, sem mislil, da je toliko žvepla prisotnega, da se ne more nič dogajat. Morda pa sčasoma žveplo izhlapi, da bakterije zaživijo...