Brskam po netu za šipkom, ker mi ga je to zimo sneg 2x povsem polegel in ne vem kaj bo z njim :(
Lani sem ga prvič obiral konec oktobra, posušil kot običajno v sušilniku, nato je bil cel november dež, tako da je bilo naslednje obiranje šele sredi decembra, ko je bil že konkretno zmehčan. Da nisem zapackal pladnjev sušilca, sem ga sušil na servirnih pladnjih na omari blizu litoželeznega "kamina". Posušil se je krasno, dokaj hitro, nato sem ga na brzino zmlel v mlinčku za kavo kot običajno.
Pričakoval sem več okusa od oktobrske runde, a neke opazne razlike pri kuhanem čaju ne zaznam.
Se pa tudi v sušilcu najprej zmehča, potem šele posuši...
Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Šipek
lpmami je napisal/a: | ||
|
Če kaj, je pa šipek obirat RES zaj.....! Relativno lahko pa sem letos obiral drugo rundo - ker pač poležan šipek od snega
Vse jagodičevje imam na konkretni strmini, ker je na nekaj malega ravnine seveda vrt, pa še ta razdeljen na 4 grede.