Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Motovilec - Valerianella locusta
lpmami, seme, ki samo odpade, vzklije letos pozno poleti, ko se začne temperatura nižati in je dovolj vlage. semena več ne bom pobirala in namensko sejala, ker to seme odlično kali. semenim ga pa tako tam, kjer ne orjem in ko prekopljem, hitro vzklije. brez truda zanesljiv pridelek._________________Lp, Živa
- lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
V dveh koritih na balkonu imam motovilec, sejan poleti. Kalil je odlično, bil je pregost in sem ga v šopkih presadila v drugo korito. Sejani odlično uspeva, presajeni je malo počasnejši. Jedla sem ga že parkrat, imam pa hudo konkurenco v vrabcih, ga moram pokrivati._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Včeraj sem nabrala malo motovilca (žličar) iz sadik, ki prezimuje v topli gredi in malo gosto sejanega (ljubljanski), ki ni pokrit.
Razlika je precejšnja.
Vsekakor se izplača pridelovati motovilec iz sadik, se mi zdi. No, tudi gostota sejanja je pomembna. Tale moj drobiž je bil sejan čisto pregosto - po sistemu: od viška glava ne boli. O, pa še kako boli, ampak potem, ko želiš motovilec pripraviti za v skledo _________________naredimo svet lepši
Razlika je precejšnja.
Vsekakor se izplača pridelovati motovilec iz sadik, se mi zdi. No, tudi gostota sejanja je pomembna. Tale moj drobiž je bil sejan čisto pregosto - po sistemu: od viška glava ne boli. O, pa še kako boli, ampak potem, ko želiš motovilec pripraviti za v skledo _________________naredimo svet lepši