Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Krofi
mil je napisal/a: |
Pozdrav Peter, kakšen pa je ta recept od Rosane? (( hvala)) Lepo bodimo, Mil |
Mil tule je recept za krofe ge. Rosane Jug https://okusno.je/sladice/recept-za-krofe-rosana-jug-povhe.html
Celoten postopek priprave krofov skozi VIDEO pa tule : https://www.youtube.com/watch?v=QhmsCv5N4sI
Recept :
0,5 kg mehke moke
0,5 kg ostre moke
1 dkg soli
10 dkg kvasa
10 dgk sladkorja
1 vanilij
9 rumenjakov
12 dkg olja
2 žlici ruma
4,5 dcl mleka
Masa je v hladilniku lepo zdržala. V soboto zvečer sem jo vzela iz hladilnika, da se je do jutra ogrela na sobno temperaturo. Dodala sem še polovico kvasa in cca 200g moke. Ja pa še malo ruma in vanilij sladkor.
Testo je lepo vzhajalo. Vse je bilo super, le pekla sem jih predolgo (v receptu je pisalo 60min) in so malo bolj hrustljavi in suhi, a odličnega okusa. Za v akvo pomakat so "ko bog". Iamam hvaležne jedce, ki so bili nad njimi navdušeni.
No, pa še na temo krofov: po mojih izkušnjah, ni potrebno, da je v prostoru ne vem kako toplo. Pri nas imamo termostat nastavljen na 19st, pa vedno lepo vzhajajo._________________naredimo svet lepši
Masa je v hladilniku lepo zdržala. V soboto zvečer sem jo vzela iz hladilnika, da se je do jutra ogrela na sobno temperaturo. Dodala sem še polovico kvasa in cca 200g moke. Ja pa še malo ruma in vanilij sladkor.
Testo je lepo vzhajalo. Vse je bilo super, le pekla sem jih predolgo (v receptu je pisalo 60min) in so malo bolj hrustljavi in suhi, a odličnega okusa. Za v akvo pomakat so "ko bog". Iamam hvaležne jedce, ki so bili nad njimi navdušeni.
No, pa še na temo krofov: po mojih izkušnjah, ni potrebno, da je v prostoru ne vem kako toplo. Pri nas imamo termostat nastavljen na 19st, pa vedno lepo vzhajajo._________________naredimo svet lepši
brbr je napisal/a: |
No, pa še na temo krofov: po mojih izkušnjah, ni potrebno, da je v prostoru ne vem kako toplo. Pri nas imamo termostat nastavljen na 19st, pa vedno lepo vzhajajo. |
Pritrjujem.
Menda jih brez škode pustimo nekaj ur tudi na hladnem. Enkrat moram poskusiti, da jih bom naredila zvečer, čez noč shranila v hladilniku in jih zjutraj ocvrla za zajtrk. Tako, kot pri "nočni potici". Precej prepričana sem, da bo v redu.
metuljc je napisal/a: | ||
Mernda se ja niste šli tako postno, no. Upam, da je bila kava. |
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje