Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

česen 2023

Odgovori
tajci

Odgovor Napisal/-a tajci »

Ja, pozabljenčki se tudi meni zgodijo, ampak so čisto fini za mladi česen._________________Naj raste
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Kaj naredi dež! Mojemu česnu se je čisto zmešalo od veselja Laughing . Prva fotka je od četrtka, druga pa od danes popoldne. Se mi je zdelo, da vidim, kako raste Wink .

_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Po današnji noči (gotovo je tudi pri tebi zalivalo), je pa za v norišnico, a ne?

Tudi moj kar dobro raste. Ogromno pa je česnov, ki sem jih lani pri pobiranju pozabila/spregledala.
Zdfaj služi kot odlična mlada zelenjava..._________________naredimo svet lepši
Andrej B.

Odgovor Napisal/-a Andrej B. »

Jaz sem česen sadil pred 14 dnevi, pa bom šel pokukat če je že kaj pogledal

iz zemlje. Imam pokritega z kopreno.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz ga nikakor ne bi pokrivala s kopreno, ker rabi nizke temperature.

Anka po navadi pozno pokuka iz zemlje . Najprej se ukvarja s koreninami,, šele nato z zelenim delom. Tako ne bodi neučakan, če bo zaostajala za drugo sorto._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tudi jaz česna ne bi pokrivala s kopreno. Raje z debelo zastirko, da se bo zemlja čim počasneje ogrela. Zanima me, kakšen kaj bo tvoj pridelek glede na to, da si ga dokaj pozno sadil.
Andrej B.

Nisem mogel prej saditi, ker sem čakal traktorista da mi je sfrezal njivo.

Tako to pride. Poleg česna je tudi čebula, zato sem vse skupaj pokril.

No, šola za naslednje leto. Wink
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Spomladanski česen sadim istočasno s čebulčkom in ni nikoli slab, v nedeljo sem posadila 3 m eno vrstico, ker mi ga je prejšnji teden zmanjkalo. Eni sadijo česen in čebulo šele maja, da se izognejo muhi in se hvalijo s pridelkom. ne preverjam, odlično, če jim raste._________________Lp, Živa
Andrej B.

Sem šel pokukat pod kopreno in imam istrski česen že velik okoli 7 cm. Very Happy

Anka se pa še nekako trma in je komaj videti rast.
Andrej B.

Sporočam, da je tudi Anka že pokukala iz zemlje. Very Happy
Odgovori