Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Vinogradniška breskev
Danes zjutraj sem probal krhelj iz breskve Cresthaven in je odličen.
Ohranila se je tudi lepa rumena barva, zato sem danes dal sušiti krhlje še iz treh breskev (več jih še ni bilo umedenih).
Ko sem lani videl posušene breskvine rezine (na tržnici) so bile te potemnjene (oksidirane ''') in nič kaj privlačne.
Letos sem naredil (in za zimo shranil) tudi 20 L breskovega gostega soka (prevrel) in je odličen._________________lp
Ohranila se je tudi lepa rumena barva, zato sem danes dal sušiti krhlje še iz treh breskev (več jih še ni bilo umedenih).
Ko sem lani videl posušene breskvine rezine (na tržnici) so bile te potemnjene (oksidirane ''') in nič kaj privlačne.
Letos sem naredil (in za zimo shranil) tudi 20 L breskovega gostega soka (prevrel) in je odličen._________________lp
letos sem ugotovila , da ista v. b. na različnih področjih drugače reagira. npr: na vrtu v Lj. je bila krcata a ni imela take arome kot prejšnja leta (je v zavetju). letos druga (od sosede) na bajerju in na odprtem je imela zelo karakterističen vonuj in okus po v.b. kdo bi vedel na kaj vse reagirajo. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Debato o sokovih, marmeladah iz vinogradniških breskev sem oddelil med recepte: Sok, marmelada iz vinogradniških breskev
Muha, zaradi tvoje pripombe, da bo ena od tvoj drevesc šla na breskovo pokopališče sem napisala prejšnjo ugotovitev. predlagam ti, da počakaš drugo leto, ker ni stvar v "koščica od nekod drugod" apmak od dogajanja vremena, pozicije, ob določenem času nastajanja plodu itd. to sem ugotovila letos, ker ta ista, ki ni imela na Lj. vrtu ne vem kako močan okus in aromo po v.b. je tam na bejrju in tukaj pri meni v Istri imela ta pravi okus. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)