Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Aronija - Aronia melanocarpa
Še ena prijetna lastnost aronije; zreli plodovi zdržijo zelo doooooolgo na grmih! Trenutno se ne spomnim kakšnega primerjalnega sadeža .
Že skozi jih obiramo za sprotne potrebe in jih bomo še kak mesec.
Na roke jim gre tudi hladno in vlažno vreme, ena redkih sort sadja, ki je kljub temu še zelo sladko - da ne delam primerjave s paradajzem .
LP_________________mfranc
Že skozi jih obiramo za sprotne potrebe in jih bomo še kak mesec.
Na roke jim gre tudi hladno in vlažno vreme, ena redkih sort sadja, ki je kljub temu še zelo sladko - da ne delam primerjave s paradajzem .
LP_________________mfranc
Mene pa zanima, če aronijo skuhate v marmelade in predelate v sirup?
Ker bi takoj poskušala nafehtati kakšne vejice,upam,da gre tako kot pri ribezih, potaknjenci itd.?
V zameno nudim beli in črni ribez, pa josto in fourberry, ki je letos sicer prvič rodil, kaka vejica bo vseeno...
se pa priporočam tudi za rdeči ribez.
Ker bi takoj poskušala nafehtati kakšne vejice,upam,da gre tako kot pri ribezih, potaknjenci itd.?
V zameno nudim beli in črni ribez, pa josto in fourberry, ki je letos sicer prvič rodil, kaka vejica bo vseeno...
se pa priporočam tudi za rdeči ribez.