Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Aronija - Aronia melanocarpa

Odgovori
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Letos sta mi moji aroniji prvič rodili.Žena bo skuhala marmelado skupaj z brusnicami "pa da vidimo"._________________Narava vse povrne!
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Še ena prijetna lastnost aronije; zreli plodovi zdržijo zelo doooooolgo na grmih! Trenutno se ne spomnim kakšnega primerjalnega sadeža Rolling Eyes .

Že skozi jih obiramo za sprotne potrebe in jih bomo še kak mesec.

Na roke jim gre tudi hladno in vlažno vreme, ena redkih sort sadja, ki je kljub temu še zelo sladko - da ne delam primerjave s paradajzem Cool Laughing .

LP_________________mfranc
lpivk

Odgovor Napisal/-a lpivk »

Mene pa zanima, če aronijo skuhate v marmelade in predelate v sirup?
Ker bi takoj poskušala nafehtati kakšne vejice,upam,da gre tako kot pri ribezih, potaknjenci itd.?
V zameno nudim beli in črni ribez, pa josto in fourberry, ki je letos sicer prvič rodil, kaka vejica bo vseeno...
se pa priporočam tudi za rdeči ribez.
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

lpivk, Mesečnik naredi super marmelado. Preizkušeno. Njami.

Daj ji na zs, naj ti pošlje recept.

Irena
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Res je, aronijeva marmelada/džem je zelo okusna, unikatna. Ob kuhanju aronija izgubi vso trpkost Idea Exclamation Wink .

Lahko prinesem kakšne vejice, nimam pa nobenih izkušenj s jesenskimi potaknjenci.

LP_________________mfranc
zoyba

Odgovor Napisal/-a zoyba »

Marmelada skupaj z slivami ali borovnicami, ter sok iz sokovnika skupaj z črnim ribezom sta za mene najboljša Very Happy_________________Robert
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

V jesenskih barvah...
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Aronijo gojim že sigurno 30 let, toda nisem vedno izkoristil vseh plodov--neznanje.
Imel sem kar veliko drevo cepljeno na jerebiko, sadeži so bili debelejši kot na grmu, zanimajo me tudi druge podlage. Imam divjo hruško, glog,dren, ima kdo izkušnje?
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Cepljenje na kutino se ne obnese.
Ostalo bom še poskusil._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Pozna kdo prav zdaj aktualen poceni vir za večje sorte (se pravi zlasti Viking)? Kakšnih 10 bi rabil.
Odgovori