Lamprocapnos spectabilis/Dicentra spectabilis - srčki
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Hm, moja mama je leta imela srčke: en nasad pod jablano ob deblu in z okroglo gredo, obloženo s kamni in eno zasaditev na trati v bližini ligustra in češmina. Pa odcedno zemljo. Cveteli so ji pa vedno okrog 12. aprila, za rojstni dan njene vnukinje, moje hčerke, ki jih ima zelo rada._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Pobrskala sem po medmrežju, če bi kje omenjali kake težave pri gojenju srčkov. Edino, kar sem našla, je omemba v reviji Jana iz leta 2017, kjer v daljšem prispevku med drugim piše takole:
Srčkov bolezni ne napadajo, niti se jih ne lotevajo škodljivci, lahko pa nekatere vrste po nekaj letih rasti brez znanega vzroka preprosto propadejo.
Moji so imeli vse, kar piše v opisu, da potrebujejo. Ob priliki jih zasadim ponovno.
PS: v času od prvega zapisa v tej temi so izgleda spremenili znanstveno ime iz Dicentra v Lamprocapnos,
Srčkov bolezni ne napadajo, niti se jih ne lotevajo škodljivci, lahko pa nekatere vrste po nekaj letih rasti brez znanega vzroka preprosto propadejo.
Moji so imeli vse, kar piše v opisu, da potrebujejo. Ob priliki jih zasadim ponovno.
PS: v času od prvega zapisa v tej temi so izgleda spremenili znanstveno ime iz Dicentra v Lamprocapnos,
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
Potem je najbrž dobro obdržati kak sejanec za rezervo ali pa kdaj oddeliti rastlino.
Tale sprememba znanstvenega imena iz dicentra v lamprocapnos se je morala zgoditi pred kratkim. Trgovci uporabljajo dicentra. Tudi za najnovejšo različico Cupid, ki je od leta 2020. Ali pa napišejo lamprocapnos in v oklepaju dicentra.
Tale sprememba znanstvenega imena iz dicentra v lamprocapnos se je morala zgoditi pred kratkim. Trgovci uporabljajo dicentra. Tudi za najnovejšo različico Cupid, ki je od leta 2020. Ali pa napišejo lamprocapnos in v oklepaju dicentra.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Sibirsko-azijsko različico, to so naši srčki, so ločili od severno ameriške. Po ogledu slik bolje razumem zakaj.
Dicentra - v nadaljevanju članka je več fotografij
Lamprocapnos
Dicentra - v nadaljevanju članka je več fotografij
Lamprocapnos