Ameriška borovnica - Vaccinium corymbosum - II,
-
- Kraj: Domžale
-
Andrej Banko je napisal/a: |
1% = 10 gramov / 1000 gramov ( 1 liter ) vode. Ampak to se mi zdi prehuda koncentracija. http://spletni2.furs.gov.si/FFS/REGSR/Dokumenti/Doc_4_SIGNUM.pdf Tukaj piše za borovnice 1kg/ha, pri porabi vode 1000L/ha ; to jaz razumem kot 1kg/1000L vode = 0,1% |
![heheh](images/smiles/535870.gif)
jaz sem na borovnicah dva dni nazaj opazil monilijo, nikoli prej je še nisem videl, potrgal okužene jagode stran, ter škropil s signumom 1g/1L_________________NM
-
- Kraj: Domžale
Granulirani se verjetno malce počasneje sprošča ( in težje požgeš korenine
).
Drugače je pa amonijev sulfat pač amonijev sulfat - (NH4)2SO4.
Številke zraven se pa nanašajo na odstotek posameznega elementa v produktu.
Če greš računat teoretična razmerja iz relativnih atomskih mas in molekulske mase snovi, ponavadi dobiš malenkost višje odstotke, ampak tukaj gre za tehnično kemikalijo, ki ni 100% čista in je treba upoštevati še čistočo.
Ne razumem sicer, zakaj je v prvem primeru namesto elementa žvepla (S) napisano SO3 - to je žveplov trioksid ( strupen plin ).
Eh, te oznake na gnojilih so mi včasih čudne ...
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
Drugače je pa amonijev sulfat pač amonijev sulfat - (NH4)2SO4.
Številke zraven se pa nanašajo na odstotek posameznega elementa v produktu.
Če greš računat teoretična razmerja iz relativnih atomskih mas in molekulske mase snovi, ponavadi dobiš malenkost višje odstotke, ampak tukaj gre za tehnično kemikalijo, ki ni 100% čista in je treba upoštevati še čistočo.
Ne razumem sicer, zakaj je v prvem primeru namesto elementa žvepla (S) napisano SO3 - to je žveplov trioksid ( strupen plin ).
Eh, te oznake na gnojilih so mi včasih čudne ...
-
Ne glede na količino vode, moraš škropiti 1kg/ha. Mi škropimo 100l/ha kar pomeni 1%. Na ha je cca 2400 sadik, ki dobijo kg škropiva. Preračunaj na število sadik. O,1% je sigurno premalo! Ne moremo drugače, ker imamo staro vinogradniško 100 litersko škropilnico. Še nikoli ni bilo nič narobe!_________________Narava vse povrne!
-
Ne glede na količino vode, moraš škropiti 1kg/ha. Mi škropimo 100l/ha kar pomeni 1%. Na ha je cca 2400 sadik, ki dobijo kg škropiva. Preračunaj na število sadik. O,1% je sigurno premalo! Ne moremo drugače, ker imamo staro vinogradniško 100 litersko škropilnico. Še nikoli ni bilo nič narobe!_________________Narava vse povrne!