Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Grah - Pisum sativum

Odgovori
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Hvala! Bom tako naredila tudi jaz. Smile_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

"Mali" Provansalec ...

Naslednji teden začnem z obiranjem !

--------
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

čisto preveč pridna zelenjava in tisti, ki je zgodaj sadil Wink_________________Lp, Živa
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Bravo, AB. To pa bo letina!

Del mojega graha so dobro poščipale srne, a izgleda, da si bo malo opomogel - tu in tam ima kakšen svet. Neobjedeni del pa zdaj cveti..._________________naredimo svet lepši
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Letos sem prvič sploh sejal sladkorni grah. Začel je delati stroke in pri dolžini cca 7 cm imajo v notranjosti komaj otipljiva zrna. Jih kljub temu lahko pobiram, da ne bodo "prestari"?
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Jaz pobiram čisto majhne, ki so sočni in krasni kar surovi za v usta Laughing . Ali na hitro na maslo, krasna priloga. Ko imajo notri že zrna, meni niso več všeč Wink_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Danilo, kar v akcijo!
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Hvala za odgovor. Na jutrišnjem meniju bo sladkorni grah. Res me zanima okus. Hecno, da bom pri dobrih 60-desetih to sploh prvič jedel.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Ali ima smisel sejati grah julija-avgusta?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Morda avgusta, da se izogne najhujši vročini. Zna pa biti pridelek manjši.
Crtj, ti bi si na delu njive za tvojo perjad moral omisliti krmni grah.
Odgovori