Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Redkev - Raphanus sativus

Odgovori
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz sem imel pa lepe redkvice letos. Perja skoraj nič, gomolji pa skoraj do 5cm v premeru.
Sem pa sejal že okoli 20. februarja. Z njimi je bilo pa konec potem okoli 1. maja.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Zaradi stalno ponavljajočih se podobnih izkušenj sem redkvico nehala sejati. Sicer pa niti ni šla posebno v slast, tako da odločitev ni bila težka.
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

če redkvice ne naredijo gomoljev, potem jih pustim in pojemo stroke s semeni, dokler so še mehki
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

aladin je napisal/a:
če redkvice ne naredijo gomoljev, potem jih pustim in pojemo stroke s semeni, dokler so še mehki
Zanimivo! Še nisem slišala, da so mladi stročki užitni. Se mi zdi zelo dober pristop uporabe vsega, kar zraste oziroma kar pridelamo._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
aladin

Ja, fajn so dokler ne ratajo preveč oleseneli - podobno je kot pri stročjem fižolu. Okus pa kot bi jedel gomolj.

Edino prostora zavzamejo rastline kar nekaj, nastane pravi grm dimenzij ribeza.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ampak,saj to je pravzaprav isto, kot pri Podganjih repkih, ki se jih goji prav zaradi strokov. Pravzaprav smo se o tem pogovarjali tudi že tam.
aladin

Tako je... s tem da je uporabna vsaka redkev - bela, rdeča... Ni potrebno imeti posebne sorte
Uporabniški avatar
Peter

Odgovor Napisal/-a Peter »

Črno redkev poznam že nekaj let iz trgovine. Ker me trgovinska zelenjava ne privlači, še posebej ne za prvo poskušanje, smo jo šele lani prvič poskusili, ker mi jo je dal dober prijatel. Všeč nam je ta rahla pikantnost in super je naribana med zelnato solato in fižol. Letos bi jo tudi sam sejal, vendar še ni prostora na vrtu.
A je kdo poskusil v pladnje in presajanje kasneje v vrt?
Vidim tudi, da obstaja več vrst, katera je tista taboljša?
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

peter, pri tebi verjetno ni problema sejati kasneje, ko boš imel prostor na vrtu, ker je to zelenjava kot repa, koleraba... ki se bo zaradi toplih zim lepo redila._________________Lp, Živa
Odgovori