Jaz sem imel pa lepe redkvice letos. Perja skoraj nič, gomolji pa skoraj do 5cm v premeru.
Sem pa sejal že okoli 20. februarja. Z njimi je bilo pa konec potem okoli 1. maja.
Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Redkev - Raphanus sativus
aladin je napisal/a: |
če redkvice ne naredijo gomoljev, potem jih pustim in pojemo stroke s semeni, dokler so še mehki |
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ampak,saj to je pravzaprav isto, kot pri Podganjih repkih, ki se jih goji prav zaradi strokov. Pravzaprav smo se o tem pogovarjali tudi že tam.
Črno redkev poznam že nekaj let iz trgovine. Ker me trgovinska zelenjava ne privlači, še posebej ne za prvo poskušanje, smo jo šele lani prvič poskusili, ker mi jo je dal dober prijatel. Všeč nam je ta rahla pikantnost in super je naribana med zelnato solato in fižol. Letos bi jo tudi sam sejal, vendar še ni prostora na vrtu.
A je kdo poskusil v pladnje in presajanje kasneje v vrt?
Vidim tudi, da obstaja več vrst, katera je tista taboljša?
A je kdo poskusil v pladnje in presajanje kasneje v vrt?
Vidim tudi, da obstaja več vrst, katera je tista taboljša?