Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
česen 2023
Jaz sem lani opazila, da rastline s pski, ki jih puščam za zarodne čebulice, ne naredijo nič manjše glavice česna kot tiste, ki jim pske poberem . Tako da se nič ne sekiram, če jih po nesreči pustim več, kot sem planirala.
Brbr, lani sem prvič posadila čisto ves česen iz čebulic in strokov sadilnega česna. Niti enega stroka jedilnega nisem uporabila. Me zanima, kakšen bo rezultat
Koliko kozarčkov pskovega pesta imaš narejenega? Mene to letos še čaka._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Brbr, lani sem prvič posadila čisto ves česen iz čebulic in strokov sadilnega česna. Niti enega stroka jedilnega nisem uporabila. Me zanima, kakšen bo rezultat
Koliko kozarčkov pskovega pesta imaš narejenega? Mene to letos še čaka._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Tudi pri meni rastejo samo rastline iz sadilnega materiala, razen tistih pozabljenih "jedilnih" glav.
Po mojih izkušnjah pridelek iz sadilnih česnov prav nič ne zaostaja od pridelka iz velikih jedilnih glav. me zanima, kaj boš ugotovila ti.
Večina mojih pskov je šla po svetu. Za domačo rabo imam v skrinji dober kilogram narezanega.
Danes pa me čakata še cca dva kilograma za shranit. Nekaj ga bom dala še zmrznit, ostalo bo za pesto. Koliko kozarčkov bom naredila, še ne vem._________________naredimo svet lepši
Po mojih izkušnjah pridelek iz sadilnih česnov prav nič ne zaostaja od pridelka iz velikih jedilnih glav. me zanima, kaj boš ugotovila ti.
Večina mojih pskov je šla po svetu. Za domačo rabo imam v skrinji dober kilogram narezanega.
Danes pa me čakata še cca dva kilograma za shranit. Nekaj ga bom dala še zmrznit, ostalo bo za pesto. Koliko kozarčkov bom naredila, še ne vem._________________naredimo svet lepši
Melona, jaz jih ravno tako kot sveže - z jajci, v rižotah, juhah ... Najbolje jih je zmrzniti na pladnju in dati potem v večjo posodo, iz katere jih jemlješ po potrebi. Se nič ne sprimejo._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Jaz jih shranjujem kar v PVC vrečki. Ker so pri spravilu suhi, se nič ne sprimejo in jih brez problema jemlješ kolikor jih pač potrebuješ.
Mi jih imamo zelo radi na pečenem krompirju, ribah... Seveda gredo tudi v rižote, ričet, zelenjavne juhe, itd.
Sem pa zadnjič poskusila narediti kuhane s krompirjem in zaseko (tako kot stročji fižol), a so me razočarali. Kuhani povsem izgubijo okus Sem jih moslila v ta name sraniti v slanici, a jih (verjetno) ne bom. No, mogoče en kozarček za poizkus.
Lani sem jih fermentirala, a mi taki niso všeč..._________________naredimo svet lepši
Mi jih imamo zelo radi na pečenem krompirju, ribah... Seveda gredo tudi v rižote, ričet, zelenjavne juhe, itd.
Sem pa zadnjič poskusila narediti kuhane s krompirjem in zaseko (tako kot stročji fižol), a so me razočarali. Kuhani povsem izgubijo okus Sem jih moslila v ta name sraniti v slanici, a jih (verjetno) ne bom. No, mogoče en kozarček za poizkus.
Lani sem jih fermentirala, a mi taki niso všeč..._________________naredimo svet lepši
Za v vrečko je najbrž treba malo počakati, da se posuši tudi sok od rezanja. Moji so sveže narezani malo lepjivi. Vsekakor je to hitrejša in lažja varianta, se je bom poslužila, hvala za idejo! 😃_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Anka pri meni dozori nekje sredi julija.
Letos bodo bili idealni dnevi 13., 14., 15., julij, ko bo čas za korenino. Upam, da bo do takrat dozorela, ker je naslednji primeren termin šele 23. julija. To pa zna biti že prepozno...
Kdaj si jo pa sadila? Je čudno, da še nima izoblikovanih stročkov. Zadnjič sem izpulila nekaj mojih. Stročki so že. So pa bili še majhni. Je pa res, da sem izpulila tiste, ki so se mi zdeli sumljivi in so bili bolj zanikrni. Tako, upam, da imajo rastline z debelimi stebli tudi v zemlji bolj debele stroke..._________________naredimo svet lepši
Letos bodo bili idealni dnevi 13., 14., 15., julij, ko bo čas za korenino. Upam, da bo do takrat dozorela, ker je naslednji primeren termin šele 23. julija. To pa zna biti že prepozno...
Kdaj si jo pa sadila? Je čudno, da še nima izoblikovanih stročkov. Zadnjič sem izpulila nekaj mojih. Stročki so že. So pa bili še majhni. Je pa res, da sem izpulila tiste, ki so se mi zdeli sumljivi in so bili bolj zanikrni. Tako, upam, da imajo rastline z debelimi stebli tudi v zemlji bolj debele stroke..._________________naredimo svet lepši