Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Grah - Pisum sativum

Odgovori
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Zori pa izredno hitro in bogato. Prav vsak dan da lepo porcijo.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Mojega na njivi pa redno obiskujejo srne. Vseeno pa kaže, da bo nekaj za pobrat. Začnem, predvidoma, drug teden._________________naredimo svet lepši
Andrej B.

Odgovor Napisal/-a Andrej B. »

Pri meni je dobra sezona graha napram lani. Vsak drugi dan ga imamo en poln cekar. Very Happy
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ja, letos je izjemna sezona. Provansalec je sicer zaključil.
Na eni gredici, približno 3,5 kvadratnih metrov površine, sem pridelal 6,8 kg zrnja.

Imam še eno vrsto nekega bolj visokega graha.
Danes obral prvo rundo. Morda mi ga celo uspe še danes zluščiti, čeprav se mi ne da ... Razz

Sploh ne vem, če ga ima smisel še enkrat sejati za jesensko žetev ?!
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

moj grah je tak

ne morem se pritoževati nad pridelkom. Nedotaknjen je samo sladkorni grah, seme iz Lidla, ki mi je všeč, ker so zrna drobna. visok je pa ves tako požrt. Le kdo bi ga? Kosi?_________________Lp, Živa
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Živa, po moje miši. Meni so pred leti bob do vrha metrskega stebla obrale.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Tudi tale sorta, Hurst Greenshaft, se bo letos lepo izkazala.
Seme kupljeno leta 2020 pri PSD je še vedno dobro kalilo.
Rastline zrastejo približno en meter visoko.
Stroki so dolgi, po 9-10 zrn je v vsakem stroku.

Tudi te bolj tople dneve lepo prenaša. Sem ga pa redno, skoraj vsak dan zalival.

--------
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Metuljc, verjetno res. Jih je letos veliko._________________Lp, Živa
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

AB, letošnja ozimnica bo v znamenju graha, kaj? Odlična bera!_________________naredimo svet lepši
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Moj sladki grah še vedno na polno dela. Me pa zanima - a je treba stroke za seme pustiti na njem, dokler se ne posušijo? Ali se v redu posušijo tudi obrani? Ker meni že gnijejo in plesnijo v tem deževju Crying or Very sad . Tudi navadnega graha še nisem vrgla ven, da bi se stroki posušili, a bodo očitno prej zgnili._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Odgovori