Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2023

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Letos, ko je, vsaj zaenkrat, mokro leto, ne bo toliko problemov s pomanjkanjem kalcija. Predvidevam iz lanske izkušnje s sušo, ko se je pokazalo tudi na tistih pelatih, ki poprej s tem niso imeli težav.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

No pa imam direndaj Crying or Very sad

Še danes zjutraj je bil kot pušeljc, zdajle pa takle...

Poučeni pravijo, da ga je ugonobila gliva Didymella lycopersici.
Revček je že v večnih loviščih. Mi ga je žal, ker je bil "debeloglavec" s trenutno največ nastavljenimi plodovi.

Upam, da je bil to osamlljen primer in žrtev ne bo še več._________________naredimo svet lepši
Nazadnje urejal/a brbr 05 Jul 2023 11:00; skupaj popravljeno 1 krat
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

A daj no? Grdo :(
https://www.ivr.si/skodljivec/trohnenje-paradiznikovega-stebla/
Nazadnje urejal/a GrGr 05 Jul 2023 12:09; skupaj popravljeno 1 krat
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Ja, ja , to sem prečitala..._________________naredimo svet lepši
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Ojoj, to je pa hudobna reč 🙄_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
htf_lover

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

Da, to je ena izmed bolezni, kjer se pojavijo črne pege na steblu in skoraj vedno povzročijo propad rastline, če ne ukrepamo takoj. Tudi paradižnikova plesen se lahko včasih kar na steblu pojavi in tudi bela gniloba.

Črne pege na steblih so kar težavne. Marsikdo reče, da je rastlino potrebno takoj odstraniti. Sam pa sem že več paradižnikov rešil, če sem to pravočasno opazil. Na steblo sem nanesel bakreni pripravek (cuprablau npr). V lonček dam nekaj sredstva in malo vode, da sem dobil bolj gosto zmes in to s čopičem nanesel na okužen del stebla.
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Danes ali ju3 bo šel v želodčka prvi volovski, če bo zaradi kalcija od njega kaj ostalo. Balkonskemu rdečiemu in grmičastemu rumenemu (seme dobil cca 10 let nazaj pri forumašici, ki ga je prodajala), pa dozorevata 2. in 3. grozd - ni 100&1000.
Vsi so v loncih, sadike so bile dolgo v zimskem vrtu, do 15cm pod LED lučkami. Volovc je visok 1,5m skupaj z loncem, ima jo po 2 etaži, tretja izgleda propadla.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Smo malo zaspali v tej temi ?! Nič čudnega, nimamo kaj dosti pokazati, vsaj če sodim po sebi.

Počasi se barvajo prvi plodovi, a kakšne polne zrelosti kar noče biti. Saj sem in tja smo že uporabili kakšnega, predvsem zgodnje sorte Matina, Bloddy Butcher, a ti so manjši.
Takle čas smo se ponavadi že veselili paradižnika v solati, letos bomo še malo počakali....
Včeraj sem montiral mrežo čez paradižnike, kumare in paprike. Vsakič gre bolj za uvrstitev v impro ligo in krpanje lukenj, a za prvo silo bo že, če se prikaže toča.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Zorijo komaj prvi balkonski WS in prvi češnjevci Super Sweet 100 (Bicikel, hvala). Drugi so sicer lepo in bogato obloženi, a na prvo paradižnikovo solato bo gotovo treba počakati še kakšnih 14 dni.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Nekaj različnih sort je dozorelo, a so bili v notranhosti trdi, tako da veliko ni bilo od njih.
Odgovori