Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Figa, smokva - Ficus carica
Narava to zna, so pa debla verjetno bolj odkrehnjena kot zlomljena, torej "prekinjena" v stiku, členku - tam ne pušča soka.
Ja narava zna, jaz tega ne obvladam. V poletnem času, ko se je čas znebiti bohotivk, naj bi jih prav zato odkrehnili, da se rana ne odpre. Sem se v tem preizkušal na sadnem drevju, a je za mano vedno ostala nekaj centimeterska rana na lubju. Zdaj raje režem, manj škode naredim.
Isto je z mladim figovim lubjem, hitro se rani.
Ja narava zna, jaz tega ne obvladam. V poletnem času, ko se je čas znebiti bohotivk, naj bi jih prav zato odkrehnili, da se rana ne odpre. Sem se v tem preizkušal na sadnem drevju, a je za mano vedno ostala nekaj centimeterska rana na lubju. Zdaj raje režem, manj škode naredim.
Isto je z mladim figovim lubjem, hitro se rani.
mravlja je napisal/a: | ||
Merkur jih je imel včasih, 10x10m mislim, da je bila največja. |
Protitočne mreže so široke maksimalno do 6 metrov; dolge pa do 100m - se mi zdi. Sigurno so dražje, vendar so ptičje tako slabe,
da jih vsaj deset let ne kupujem več. Vse nesporazume s ptiči rešujem s protitočnimi mrežami ._________________mfranc
lpmami je napisal/a: | ||
|
Jasno da ptiči ne živijo samo od vode Takrat je bilo razloženo, da če je SUŠA, ptiči jedo NEZRELO sadje (nanašalo se je na jabolka), ker so žejni. Letos suše ni, fige so zrele.. Povezave med dolgoletno preizkušenim nasvetom in to situacijo ni, očitno pa nekateri ne razumejo ozirom sprevračajo pomen.......
Ali je vasa tezava podobna mojim
-
- Kraj: Domžale