Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Buče - Cucurbita
No, to je pa čudno. Pri meni letos delajo kot za stavo. Ker mi (po navadi) uidejo v torpeda, jih največkrat predelam v polpete. Jih imamo zelo radi. Polpeti lahko ostanejo tudi za naslednji dan. Danes pa sem odrezala eno pravšnje velikosti za polnit. Bo za kosilo.
Zadnjič sem jih narezala na rezance (z lupilcem za krompir) in pripravila v solati. Bile so za pojest, a kakšen gastronomski presežek niso bile. Mogoče sem jih malo premalo začinila...
Sicer se je pa na enem mestu (rasteta dve bučki) pojavila bela plesen na listih. Sem vse dobro poškropila z vodo (tako svetujejo)._________________naredimo svet lepši
Zadnjič sem jih narezala na rezance (z lupilcem za krompir) in pripravila v solati. Bile so za pojest, a kakšen gastronomski presežek niso bile. Mogoče sem jih malo premalo začinila...
Sicer se je pa na enem mestu (rasteta dve bučki) pojavila bela plesen na listih. Sem vse dobro poškropila z vodo (tako svetujejo)._________________naredimo svet lepši
sem našla en dober recept tudi jaz in ga na pamet pišem, ogled je na youtube:
v skledo naribamo surov krompir in bučke, korenje, posolimo, pustimo nekaj minut. lahko dodamo tudi paprike.
medtem v drugi večji s kledi stepemo poljubno količino jajc, ne manj kot tri, vlijemo mleko, moko, naredimo gosto testo kot za šmorn, naribamo noter sir, ali narežemo mocarelo (vrsto sira po okusu), narezan por, dodamo sesekljan peteršilj, baziliko, mleti poper, lahko tudi malo muškatnega oreška.
ožamemo zelenjavo in jo damo v to zmes, zmešamo, vlijemo v pekač s peki papirjem in pečemo na 180 stopinjah vsaj 35 minut.
variant je veliko, zelenjave damo po želji, lahko tudi paradižnik. moko in mleko lahko izpustite, če vam ne odgovarja. hitro pride veliko mase._________________Lp, Živa
v skledo naribamo surov krompir in bučke, korenje, posolimo, pustimo nekaj minut. lahko dodamo tudi paprike.
medtem v drugi večji s kledi stepemo poljubno količino jajc, ne manj kot tri, vlijemo mleko, moko, naredimo gosto testo kot za šmorn, naribamo noter sir, ali narežemo mocarelo (vrsto sira po okusu), narezan por, dodamo sesekljan peteršilj, baziliko, mleti poper, lahko tudi malo muškatnega oreška.
ožamemo zelenjavo in jo damo v to zmes, zmešamo, vlijemo v pekač s peki papirjem in pečemo na 180 stopinjah vsaj 35 minut.
variant je veliko, zelenjave damo po želji, lahko tudi paradižnik. moko in mleko lahko izpustite, če vam ne odgovarja. hitro pride veliko mase._________________Lp, Živa