Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paprika 2023
Veliko Slovencev dela napako v receptu za filane paprike. Surovo meso in riž skuha skupaj s papriko, rezultat je paprika, filana z "malto"... Takega zmazka nikoli nisem mogel pojesti... babica, ki je bila kuharica in doma v krajih na meji s Hrvaško, kjer znajo bolj s hrano kot mi, je delala drugače, meso je pred filanjem popražila. Fila tako ni zbita oz zlepljena z rižem, lepše gre narazen, okus je čisto drug. Sploh pa ni kake roza barve mesa kot je to v industrijskih filanih paprikah._________________NM
V menzah.. in enkrat na enem obisku. Iz tega sem sklepal, da ljudje dejansko tako delajo tudi doma.. se oprvičujem. od takrat jem filane paprike le doma, saj se mi je gravžalo od tiste marmorirane belo roza file. Ko sem jedel v menzi kdaj v tujini (Avstrija npr) sem se počasi zavedel, kako slabo hrano smo pripravljeni pretrpeti Slovenci v raznih ustanovah..._________________NM
Tudi jaz na pol skuham riž in prepražim meso na čebuli in slanini.
A vi daste v filo tudi jajca? Jaz sem jih vedno, odkar pa jih je tudi vnuk, ki ne sme jajc, delam brez njih in so prav tako dobre._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
A vi daste v filo tudi jajca? Jaz sem jih vedno, odkar pa jih je tudi vnuk, ki ne sme jajc, delam brez njih in so prav tako dobre._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Dam jajce, razen, kadar pozabim. V okusu ni razlike, v kompaktnosti pa malenkostna. Če imam pri roki poškodovane paprike, ki niso primerne za polnjenje, jih na drobno narežem in dodam mesni masi že med praženjem.
Poskusila sem tudi varianto s pire krompirjem. Ni bilo slabo, ne pa tudi tako dobro, da bi se tega še kdaj lotila.
Poskusila sem tudi varianto s pire krompirjem. Ni bilo slabo, ne pa tudi tako dobro, da bi se tega še kdaj lotila.